Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Concert David Gilmour – Live At Pompeii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Concert David Gilmour – Live At Pompeii Share Concert David Gilmour – Live At Pompeii


La 45 de ani după ce David Gilmour a filmat ‘Live At Pompeii’ în legendarul Amfiteatru Roman, s-a întors pentru două show-uri spectaculoase, parte a turneului său de promovare a albumului ‘Rattle That Lock’. Spectacolele au fost primele concerte de rock pentru public din Amfiteatrul Roman și pentru doar două nopți, cei 2.600 de participanți au stat exact acolo unde gladiatorii ar fi luptat în secolul I d.Hr.

‘David Gilmour Live At Pompeii’ este un spectacol audio-vizual complet, cu lasere, efecte pirotehnice și un ecran circular imens pe care filmele special create vin să completeze melodiile selecționate. Mai presus de toate însă este muzica și interpretările uimitoare ale unei trupe de adevărate talente. Spectacolul include melodii din întreaga carieră a lui David, dar și multe piese clasice din repertoriul Pink Floyd, printre care și One Of These Days, singura melodie care a fost interpretată și la show-ul trupei din 1971.

Acest concert-film include momente speciale din ambele spectacole, filmate în 4k de regizorul Gavin Elder. Cele două reprezentații cuprind și o interpretare specială a ‘Great Gig in the Sky’ de pe abumul ‘The Dark Side of the Moon’, pe care David rareori o interpretează ca artist solo. ‘David Gilmour Live At Pompei’ prezintă un muzician în apogeul jocului său artistic, care împreună cu formația sa de clasă mondială, creează un material incredibil într-un decor unic și cu o ocazie specială.

Lista de melodii include hit-uri de pe albumele solo recente: Rattle That Lock și On An Island, precum și alte solo-uri si piese Pink Floyd clasice, inclusiv Wish You Were Here și Comfortably Numb.

Concertele “David Gilmour Live at Pompeii” au primit recenzii extraordinare de la fani și critici, inclusiv o clasificare de 5 stele in ziarul The Guardian.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.