Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

”România în modă” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”România în modă” de Mitichi Share ”România în modă” de Mitichi


Acum aproape un an am avut privilegiul să mă întâlnesc la Milano cu Mario Boselli, preşedintele Camerei Naţionale de Modă Italiene, entitatea care organizează Milan Fashion Week. Discutăm despre o tradiţie de 60 de ani de săptămâni ale modei organizate de Camera Naţională de Modă Italiană din care 15 au fost coordonaţi de Mario Boselli în calitate de preşedinte. Rolul său în lumea modei italiene e bine cunoscut şi mai mult de atât are în acest moment şi rolul de preşedinte onorific al Consiliului de Modă Arab.

Aceste titulaturi sunt mărturie ale experienţei acumulate în domeniul modei şi ale capacităţilor indiscutabile de coordonare a proiectelor din vârful modei internaţionale. La discuţia avută în biroul său cu un design minunat,  încărcat de elemente istorice de mare valoare, am schimbat câteva amabilităţi şi cadouri, apoi am început o discuţie ce era programată pentru 20 minute. A durat în final cu o oră mai mult în care am schimbat impresii despre lumea modei internaţionale şi am primit sfaturi extrem de valoroase care m-au făcut să reconsider dezvoltarea Feericului din punct de vedere al impactului şi eficienţei.

Discutând despre istoricul săptămânilor modei am întrebat cât de prezenţi suntem noi românii în atenţia lumii modei din cele 4 capitale iar răspunsul a fost ferm şi sec. Nu auzise niciodată de România în modă. Şi mi-a dezvoltat apoi că nu a auzit de designeri români sau de evenimente notabile. Nu auzise nici de faptul ca marile branduri produc la noi. Aşa cum am aflat recent din scandalurile legate de producţia marilor branduri în ţări din lumea a 3-a se pare că acest lucru e un subiect Tabu în marile capitale ale modei. Dar apoi a venit cu o completare onestă spunând că în situaţia asta a absenţei din lumea modei nu este doar România, ci sute de ţări la nivel internaţional. Cele care contează fie prin puterea consumului fie prin puterea producţiei sau a creaţiei pot fi enumerate.

La nici un an distanţă însă, un mail primit din partea cavalerului Mario Boselli, avea să anunţe faptul că România contează. “Am citit în presa italiană despre succesul Feeric Fashion Week şi vreau să te felicit. Te aștept în septembrie să ne vedem”. Acest mesaj a fost pentru mine poate cea mai importantă dovadă că cei 10 ani de muncă au rodit şi că de acum nivelul la care jucăm e cel rezervat elitei. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.