Rețetă oferită de Beneka.
În mod normal budinca e un desert, pentru că e dulce, pentru că se servește la sfârșitul mesei, când ești deja plin și pentru că de obicei o mănânci pe la alții acasă, când ești în vizită. Dar ținând cont că în bucătărie nu se ține cont de nimic, poți încerca să încropești o budincă sărată. Sigur că variantele sunt multe și presărate cu tone de brânză, făină și un număr colosal de calorii, dar, evident că putem opta pentru ceva mai ușurel, înlocuind făina cu paste integrale și strecurând ceva legume, pentru a mai echilibra puțin balanța. Nu e deloc dificil de făcut, dar arată ca și cum ai muncit la ea o zi întreagă și e cu atât mai spectaculoasă, cu cât folosești paste mai șmechere, cum sunt cele negre cu cerneală de sepie. Delicios și aspectuos!
Ingrediente pt 4 persoane:
1 buc broccoli mediu
200g paste integrale
8 ouă
20g unt
300g smântână
300 g cașcaval
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Opărim broccoli cam 3 minute în apă clocotită cu sare și fierbem pastele al dente. Ungem cu unt un vas de ceramică și începem să așezăm un rând de paste, apoi unul de broccoli și presărăm cașcaval ras, apoi încă un rând de paste. Batem bine ouăle cu smântâna și condimentăm cu sare și piper după gust, apoi turnăm cu grație compoziția peste rândurile noastre frumos așezate și dăm la cuptor, la 180 grade C, timp de 40-45 min. După ce o soatem din cuptor o acoperim imediat cu un prosop de bucătărie și o lăsăm să se răcească vreo 10-15 minute. O tăiem frumos și o savurăm cu plăcere alături de un vin bun. Poftă mare!
➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition