Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

În septembrie, sibienii se pot delecta cu cinci recitaluri de excepție, din cadrul Festivalului Internațional George Enescu!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În septembrie, sibienii se pot delecta cu cinci recitaluri de excepție, din cadrul Festivalului Internațional George Enescu! Share În septembrie, sibienii se pot delecta cu cinci recitaluri de excepție, din cadrul Festivalului Internațional George Enescu!


Ansamblul L’Arpeggiata va deschide seria concertelor de la Sibiu. Evenimentul va avea loc la Biserica Evanghelică, din Piața Huet, joi, 10 septembrie. În 2012, L’Arpeggiata a devenit primul ansamblu de muzică barocă căruia i-a fost acordată rezidenţa artistică la Carnegie Hall.

Doi câștigători ai Concursului Internațional „George Enescu” vor cânta în premieră la Sibiu. Tânăra pianistă Viktoria Vassilenko, din Bulgaria, este câștigătoarea Premiului I la secțiunea Pian a Concursului Internațional George Enescu 2016. Presa bulgară a scris despre ea că este prima femeie bulgară care a reușit performanța de a ajunge în finala secțiunii de Pian a prestigiosului Concurs George Enescu și să câștige primul loc. A câștigat mai multe premii atât în țara ei natală Bulgaria, cât și în Italia, Grecia, Republica Cehă, Anglia, iar în anul 2013, a câștigat premiul celui mai bun student al anului, oferit de însăși majestatea sa, Regina Sofia a Spaniei. 

Violonistul Erzhan Kulibaev este și el laureat al Concursului Internațional “George Enescu” 2016 și unul dintre artiștii tineri ai „The Violin Channel”. În 2006, 2010 și 2011 a fost recompensat cu o Diplomă de Onoare de către Regina Spaniei și a interpretat la Palatul Regal din Pardo. În prezent, Erzhan Kulibaev este profesor la Centro Superior de Enseñanza Musical Katarina Gurska.

Cvartetul Diotima se bucură de un real succes la public și în presa de specialitate. A performat pe marile scene ale lumii în cadrul mai multor festivaluri sau concerte. Membrii grupului au primit cinci premii “Diapasons d’or”.

Întâlnirea lui Maxim Vengerov cu melomanii din România este cu siguranță unul dintre cele mai așteptate momente din Festivalul “Enescu”. După concertul de la București, acesta va susține în 22 septembrie un recital și la Sibiu, pe scena Sălii Thalia, acompaniat de pianistul Vag Papian.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.