Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ce surprize aduce noul an școlar? De la manualul de sport la Harry Potter și blog!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce surprize aduce noul an școlar? De la manualul de sport la Harry Potter și blog! Share Ce surprize aduce noul an școlar? De la manualul de sport la Harry Potter și blog!


Suntem în perioada aceea frumoasă a copilăriei, când părinții ne duceau într-un maraton de cumpărat caiete noi, matematică, dictando, muzică – din cele cu portativ, bloc de desen, carioci, riglă, penar etc. Mai țineți minte mirosul caietelor nou-nouțe când le răsfoiați? Tot prin perioada aceasta primeam și haine noi, doar începea școala.

Așa-i că ați râs când noul ministru al educației anunța introducerea manualului de sport? Apoi tuturor ne-a pierit zâmbetul când am văzut că nu e glumă și că nu va fi doar un manual de educație fizică. Ei bine, aceasta este doar una din numeroasele noutăți ale anului școlar 2017-2018, care începe în 11 septembrie. Zi fatidică.

Tot din această toamnă s-a vorbit asiduu pe la București ca elevii de gimnaziu nu vor mai fi obligaţi să citească operele scriitorilor clasici, iar profesorul poate propune texte din literatura universală. Adică fără ”Frații Jderi” și cu ”Harry Potter”. Motivul invocat este simplu: noua generaţie de elevi înţelege cu greu scrierea de la începutul secolului al XIX-lea şi nu mai gustă plăcerea cititului, spun iniţiatorii propunerii. În aceeași măsură se vor lua în discuție, la clasă, texte de bloguri sau articole online.

Noutăți sunt și la programul “Școala altfel”. Acesta are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei școli în parte. Tot din acest an școlar de la minister se anunță că începe implementarea catalogului electronic în școli. Fiecare școală va primi softuri și elevii își vor găsi notele online, acolo unde pot fi accesate oricând și de părinți. Proiectul este abia la început și vor mai trece ani buni până să ajungă peste tot.

Anul şcolar 2017-2018 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare, iar prima vacanță este așteptată în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie, când clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.

Vacanța de iarnă va începe în 23 decembrie și se va termina în data de 7 ianuarie. Pauza între semestre va fi din 3 februarie 2018 până în 11 februarie 2018. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie 2018.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.