Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Arad – Descoperă orașul din Vest, cu zeci de palate grandioase!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Arad – Descoperă orașul din Vest, cu zeci de palate grandioase! Share Arad – Descoperă orașul din Vest, cu zeci de palate grandioase!


Punctul de atracție al orașului îl constituie zona centrală: bulevardul Revoluției, considerat o uriașă ”rezervație arhitecturală”, înțesat de clădiri-monument și Piața Avram Iancu, nucleul vechiului Arad, un loc extrem de atmosferic, mărginit de clădiri vechi și extrem de frumoase.

Cele mai impunătoare clădiri din zonă: Palatul Administrativ – Primăria, Teatrul Ioan Slavici, Palatul Cultural, Biserica ”Sfântul Anton de Padova” – frontispiciul adăpostește a copie a celebrei sculpturi a lui Michelangelo: Pieta, Biserica Roșie, Turnul de Apă – de aici poți admira orașul de la 35 m înălțime, Palatul Szantay și Palatul Bohus – două vestigii ale secesiunii vieneze.

Dacă vrei să admiri bijuterii arhitecturale în stil Art Nouveau, fă o plimbare pe strada Cloșca. Dacă mai prinzi zile cu soare puternic, merită să petreci câteva ore la Ștrandul Neptun, situat pe o suprafață de peste 20 de hectare încadrat de bucla râului Mureș.

Nu rata nici Parcul Reconcilierii, unde sunt amplasate Statuia Libertății si Arcul de Triumf.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.