Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Editorial | Începe Festivalul Enescu 2017

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial | Începe Festivalul Enescu 2017 Share Editorial | Începe Festivalul Enescu 2017


Asemenea unei petreceri împărătești, la care menestreli și alți artiști din toate colțurile sunt chemați la palat întru deliciul asistenței, Festivalul Internațional George Enescu adună, în prag de toamnă 2017, unii dintre cei mai mari oameni de muzică de pe întreg mapamondul, într-un soi de cantonament artistic la care avem șansa să fim părtași. Chiar și la o lectură pe diagonală, cifrele și numele acestei ediții sunt năucitoare – peste 3000 de artiști, străini și români, în peste 80 de evenimente reunite în întreaga țară sub tematica Luminii. Va fi o ediție la care publicul va putea savura un număr record de lucrări semnate de George Enescu, 37, două dintre ele în premieră absolută. Va fi, de asemenea, o ediție în care tehnologia și matematica vor aduce noi dimensiuni prin integrarea în lucrări clasice faimoase, acum într-o abordare foarte modernă.
Despre numele invitaților din acest an, numai de bine. Președintele onorific Zubin Mehta și directorul artistic Vladimir Jurowski vor fi secondați de o Armada Artistica din care nu vor lipsi violoniștii Giuliano Carmignola, Vadim Repin, Joshua Bell, Anne-Sophie Mutter, Renaud Capuçon, David Garrett, Liviu Prunaru sau Maxim Vengerov, pianiștii Lang Lang, Nikolai Luganski, Daniil Trifonov, Martha Argerich, Boris Berezovski, Viniciu Moroianu, violonceliștii Andrei Kivu, Misha Maisky sau Truls Mørk sau Gautier Capuçon. Nu vor lipsi dirijorii faimoși, orchestre de renume sau invitați absolut speciali, precum contratenorul Philippe Jarousky sau zeița sitarului, Anoushka Shankar. O adevărată ediție de colecție!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.