Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Histrioniada Liceenilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Histrioniada Liceenilor Share Histrioniada Liceenilor


Histrioniada Liceenilor, cel mai mare festival organizat exclusiv de liceeni pentru liceeni revine în forță cu cea de a cincisprezecea ediție, între 4 și 8 septembrie, la Cluj-Napoca, si este tot mai inedit in fiecare an datorit Originalitatea, perseverența, munca în echipă și trăirile acumulate pe parcurs sunt câteva dintre multele lucruri simțite și văzute în cadrul acestui festival care ia amploare de la an la an. Începând de la prima ediție, festivalul s-a dovedit a fi un plus de cultură pentru orașul Cluj-Napoca, dar și un amalgam de amintiri plăcute, atât pentru spectatori, cât și pentru participanți. Este dovedit faptul că anul acesta s-a stabilit un nou record al Histrioniadei, cu peste o sută cincizeci de participanți, aspiranți la marele trofeu al festivalului, adăugând-se un număr de cincizeci de voluntari din toate colțurile țării, constituind un excepțional număr de peste două sute de persoane ce au contribuit la realizarea unei viitoare ediții de neuitat.
Fiind bazat pe promovarea tinerelor talente și încurajarea intrării tuturor tinerilor în lumea teatrului, printr-un concurs de o anvergură impresionantă, Histrioniada reușește să fie în rândul marilor festivaluri ale țării, având parte și de un juriu de specialitate format din nume considerabile ale teatrului clujean. Leta Popescu, regizor al Teatrului Național Cluj-Napoca și al Teatrului independent REACTOR, Sânziana Tarța, actriță a Teatrului Național Cluj-Napoca, și președintele juriului, Cristian Grosu, profesor al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai vor departaja obiectiv concurenții festivalului.
Histrioniada oferă posibiltatea de exprimare tuturor participanților, datorită atelierelor susținute de Raluca Mărginaș, mediator cultural, la Urania Palace, activități precum vizita la Fabrica de Pensule – spațiul de artă independentă, și nu în ultimul rând, oportunitatea transmiterii unor emoții pe scena competiției. Începând cu data de 4 septembrie, ne întâlnim pentru deschiderea oficială a festivalului, ce va avea loc în cadrul Centrului Cultural „Cinema Dacia”, continuând mai apoi cu cele 3 zile de concurs ce se vor desfășura la Casa de Cultură a Studenților, finalizând cu suspanul Galei, unde va fi înmânat marele trofeu al festivalului, în data de 8 septembrie. Vă invităm să trăiți împreună cu noi ceea ce înseamnă cu adevărat Histrioniada Liceenilor: emoție pură!

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.