Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Editorial | Dichis’n’Blues 2017 (1-2 septembrie, Tulcea)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial | Dichis’n’Blues 2017 (1-2 septembrie, Tulcea) Share Editorial | Dichis’n’Blues 2017 (1-2 septembrie, Tulcea)


Unul dintre cele mai tinere, dar cele mai percutante, festivaluri muzicale din România începe să prindă contur la Tulcea, acolo unde un grup de nebuni frumoși reușesc să pună pe tapetul de la porțile Deltei a treia ediție a Dichis’n’Blues Festival.

După cum declara Cristian Antonescu, președintele Asociației Culturale In Exil și sufletul festivalului, “Se zice că a treia ediție e întotdeauna mai greu de organizat. Probabil mai greu decât primele două și ceva mai lesne decât următoarele trei. Dar n-a murit nimeni ocupându-se de lucruri frumoase.

Încercarea reușită din 2015 s-a transformat în 2016 într-un eveniment special pe piața bluesului din România. Au fost la Tulcea, în ciuda scepticismului unora, muzicieni care nu călcaseră vreodată pe la noi. La București, un patriarh al cronicilor muzicale a râs de știrea potrivit căreia Billy Branch va fi la Tulcea. A fost, cu tot cu show-ul său excepțional. E bine.” Ce va fi la această ediție? Numai de bine, conform afișului!

Laurence Jones  – unul dintre cei mai buni chitariști europeni, a cântat alături de Buddy Guy. Angela Brown, Chris Rannenberg & Blues Cargo – cea mai importantă trupă de blues din Grecia plus Angela Brown, voce venită din blues-ul american, și Chris Rannenberg, rafinat pianist german. BB & The Bues Shacks, din Germania, de două ori câștigători ai titlului de “Cea mai bună trupă de blues din Europa”. The Speakeasies Swing Band vin din Salonic și vor fi o mare supriză, pentru cei mai mulți. Plus două ateliere susținute de Marcian Petrescu și Raul Kusak. Be there!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.