Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Râu Sadului” de Andrei Marcovici

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Râu Sadului” de Andrei Marcovici Share ”Râu Sadului” de Andrei Marcovici


În 2004 coboram pentru prima dată din Păltiniş spre Valea Sadului, cu maşina. După o oră de coborâre pe drumul care strabate pădurea sălbatică am ajuns într-un sat de poveste. Format din mai multe cătune, case răsfirate pe dealuri şi văi,toate de-a lungul unui râu frumos curgător.

Râu Sadului este una dintre cele mai frumoase şi liniştite comune din județul Sibiu, formată de 90 de ani din oameni foarte muncitori plini de viață într-o aşezare  de munte cu miros şi aer specific, cu muzica apei şi foşnitul coaselor în această perioadă, cu iarba parcă de un verde mai intens şi cu oamenii care parcă nu stau deloc locului fiind tot timpul pe fugă.

Pe data de 3 septembrie are loc în comună Festivalul Balmoşului. Mâncare specifică ciobanilor de câteva secole, balmoşul este foarte cunoscut la noi în județ datorită turmelor de oi conduse de ciobani. In această zi deosebită pentru comună aveți fiecare dintre voi şansa să vedeți la lucru ciobani veritabili care vor încălzii ceauanele în fața căminului cultural cu un balmoş apetisant în acompaniamentul muzicii populare a diferitelor formați care vor participa la eveniment.

Astăzi Râu Sadului este o comună modernă, cu şosea, pensiuni şi un potențial fantastic. Cel mai important este în schimb că nu şi-a pierdut până acum tradiția şi obiceiurile, puterea de muncă şi veselia unui loc aparte

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută