Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Dicu | Omul care a avut tot

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Dicu | Omul care a avut tot Share Paul Dicu | Omul care a avut tot


Omul acesta n-a fost singur. Avusese în viața lui tot ceea ce alții abia îndrăznesc să viseze – toate clipele de bine pe care nu le-a putut convinge să rămână mereu cu el, norocul de-a putea zâmbi când răsărea soarele, putința de-a râde de el însuși când avea genunchiul jos.

Avusese toată iubirea din lume și toate diminețile în care se uita la ea, zâmbind și așteptând să se trezească. A mângâiat șinele de tren așa cum mângaia coapsa femeii, neștiind unde prânzu’ prânzului mă-sii or să-l ducă. A avut tot deșertul adunat în gura și-n pantofi și toată marea împrejur. A avut toate diminețile în care dansa ca un drac, în ploaie, singur sau cu toată lumea dinlăuntrul lui.

A râs și-a plâns cu toate gurile și lacrimile din lume, și și-a julit zeci de piei, doar-doar să ajungă la el. A băut bere cu Dumnezeu însuși și i-a spart halba în cap strigându-i: bă, te iubesc așa cum nu te iubește nimeni! A sorbit toate nopțile de vară și de iarnă și de ploaie și de betie. A murit așa de tânăr încât nici florile nu îndrăzneau să crească pe mormântul lui.

A jupuit și a dezghiocat toate vorbele urâte și toate blestemele încrescute în carnea și-n creierii lui. A apărat oameni, a salvat vieți, a ucis și a greșit cât alții într-o mie de vieți, a avut păcate cât n-au putut cuprinde toate clopotele bisericilor și-a iubit cât toti dumnezeii acestei lumi. Pe toate astea, vă spun, le-a avut omul acesta.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută