Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Londonezii și-au găsit speranța pe zidurile orașului! Noi?” de Răzvan Sădean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Londonezii și-au găsit speranța pe zidurile orașului! Noi?” de Răzvan Sădean Share ”Londonezii și-au găsit speranța pe zidurile orașului! Noi?” de Răzvan Sădean


O lucrare murală a controversatului street artist, Banksy, a surclasat capodopere semnate de Turner, Constable sau Antony Gormley, ocupând prima poziție într-un poll al celor mai iubite lucrări de artă realizate de artiști britanici.

E vorba despre lucrarea ”Girl with a Balloon”, realizată cu un șablon pe fațada unui magazin dintr-un cartier din Londra, în 2004. Opera a fost înlăturată de pe zid 10 ani mai târziu și vândută pentru suma de 500.000 de lire sterline. Lucrarea redă o fetiță stând în bătaia vântului care întinde mâna după un balon roșu în formă de inimă. În dreptul ei stă scris cu majuscule: ”EXISTĂ ÎNTOTDEAUNA SPERANȚĂ”, ceea ce i-a determinat pe mulți să interpreteze graffitiul ca pe un îndemn la speranță într-o lume tot mai fragilă, în care viitorul nu sună bine.

”Graffitiul nu e elitism sau șarlatanie, apare expus pe cei mai buni pereți pe care îi poate oferi orașul și nimeni nu e îndepărtat de prețul vreunui bilet de intrare.” Așa sună crezul celui mai faimos artist anonim din lume.

E imposibil să nu te plimbi prin cartierele Sibiului fără să te gândești ce bine le-ar prinde un pic de culoare clădirilor fără nicio noimă și fără vreo linie arhitecturală. Vasile Aron, Ștrand, Valea Aurie, Hipodrom, Terezian, sper ca într-o zi să putem ridica ochii din asfalt și să vedem astfel de ”pete de speranță”, în loc de chipul lui Ceaușescu imprimat pe toți pereții blocurilor voastre.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută