Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Hai la teatru sau dacă nu, vine teatrul la tine!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hai la teatru sau dacă nu, vine teatrul la tine! Share Hai la teatru sau dacă nu, vine teatrul la tine!


După lunile de vacanță în care am cutreierat prin lumea largă, în luna septembrie suntem din nou invitați să luăm loc în scaunele teatrelor din Sibiu. Oferta generoasă de spectacole de la TNRS și Gong, e completată de reprezentații din cadrul proiectului Teatrul din cartier, care iau cu asalt cartierele sibiene, invitând locuitorii să vadă teatru în spații neconvenționale. Am aruncat o privire peste programul lunii septembrie și vă spunem ce, unde și când.

 

TEATRUL NAȚIONAL RADU STANCA

Au trecut deja câteva luni de când am trăit magia festivalului de teatru la Sibiu. Abia după FITS ne-am văzut de concedii și de alte festivaluri prin țară. TNRS își redeschide scenele pentru o nouă stagiune cu un spectacol de patrimoniu: ”Faust”, în regia lui Silviu Purcărete. Se împlinesc 10 ani de la premiera spectacolului, iar între timp peste 58.000 de mii de spectatori au participat la cel puțin una din cele peste 160 de reprezentații. Puteți să vă convingeți că spectacolul este unul dintre cele mai importante repere ale teatrului românesc contemporan, în zilele de 1,2, 29 și 30 septembrie, de la ora 19:00 la Fabrica de Cultură. Pentru că biletele se vând ca pâinea caldă, cel mai bine ar fi să le achiziționați din timp, fie online pe site-ul tnrs.ro, fie de la Agenția Teatrală de pe Bălcescu 17. Luna septembrie mai vine cu reprezentații ale spectacolelor ”Omul cel bun din Sîciuan” (9, 10 și 26 sept.), ”RUG” (21 sept.), ”Antisocial” (22 sept.) sau ”Sunt o babă comunistă” (24 sept.).

 

TEATRUL GONG

Gong-ul bate deschiderea de stagiune! ”Vrăjitorul din Oz” e spectacolul cu care Teatrul Gong își redeschide ușile pentru copiii și tinerii sibieni, dornici de noi aventuri în lumea magică a teatrului. Spectacolul va avea trei reprezentații: sâmbătă, 2 septembrie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 3 septembrie, de la ora 18:00. Ca o noutate a stagiunii 2017-2018, Teatrul Gong va introduce două spectacole în zilele de sâmbătă, de la ora 11:00, respectiv 18:00, iar reprezentația de duminică dimineață de la ora 11:00 se va muta seara, la ora 18:00. Programul lunii septembrie mai cuprinde și reprezentații ale spectacolelor: ”Muzicanții din Bremen”, ”Aventurile lui Pinocchio”, ”Cel mai mare Gulliver” și ”Prințesele spion”. În fiecare ultima zi de joi din lună, la Teatrul Gong se joacă spectacole în limba germană pentru copiii vorbitori ai acestei limbi. Joi, 28 septembrie e programat ”Kinderzimmerzauberei”, spectacol în limba germană cu supratitrare în limba română. Prețul biletelor rămâne același ca și până acum: 7 lei, tarif unic.

 

TEATRUL DIN CARTIER

Ești din Terezian, Ștrand sau Hipodrom? Perfect! Rămâi în cartier, vine teatrul la tine! Proiectul ”Teatrul din cartier” ajunge pe final de august, în zilele de 30 și 31, în Terezian. Spectacolele ”Orașul meu” și ”Planeta Roz Bombon” se vor juca în aer liber, pe malul Cibinului, cu începere de la ora 19:00. Malul Cibinului este o zonă neexplorată de către operatorii culturali sibieni, deși mai peste tot în Europa, malurile râurilor urbane au devenit zone de promenadă, de relaxare, o adevărată atracție pentru organizatorii de evenimente. Să vezi un spectacol de teatru pe malul Cibinului poate fi o experiență în sine, unică și, cu siguranță, memorabilă. Din 15 septembrie, ”Teatrul din cartier” își mută sediul pe malul Cibinului și la Liceul ”Onisifor Ghibu” din Ștrand, unde vor prezenta trei spectacole de teatru și un atelier de teatru-forum. Zilele de 27 și 28 septembrie sunt dedicate locuitorilor din Hipodrom, care sunt așteptați la Colegiul Național ”Andrei Șaguna”, să vizioneze spectacolul ”A fost doar un vis”.

 

Răzvan Sădean

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută