Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Despre note și alți demoni” de Adela Dinu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Despre note și alți demoni” de Adela Dinu Share ”Despre note și alți demoni” de Adela Dinu


Sunt profesoară și trebuie să mărturisesc că mi-am pierdut încrederea în note. Trăim într-un context în care notele sunt glorificate și s-au transformat într-un scop în sine. Elevul nu învață din curiozitate nedisimulată, ci pentru a obține o notă cât mai mare, un succes cât mai palpabil.

Părinții dominatrix își pun toate speranțele în notele odraslelor, ca și când acestea ar reprezenta un indicator sigur al succesului în viață. Însăși noțiunea de succes ar trebui să fie suspectă de la Freud încoace. Succesul e momentan, iluzoriu, destabilizator. Notele mari sunt factori de inflamare a egoului, răspunsuri superficiale la întrebări formulate de alții.

Nu cred că sistemul actual bazat pe recompensă și pedeapsă ar trebui sau ar putea fi vreodată abolit. Cred însă că accentul ar trebui să cadă nu pe note (ele sunt cel mult un efect secundar al învățării), ci pe stimularea plăcerii de a învăța, de a citi, de a explora.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută