Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Bâlciul deșertăciunilor” de Marian Coman

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Bâlciul deșertăciunilor” de Marian Coman Share ”Bâlciul deșertăciunilor” de Marian Coman


E vară, așa că avem parte în fiecare weekend de evenimente  oriunde este un locușor liber prin Centrul Sibiului. Începând de joi, cel târziu vineri, piețele Orașului de Sus sunt mobilate și pregătite pentru un proiect al agendei culturale.

Dar am rămas cu senzația că săptămânile astea am asistat la un singur, aproape continuu, eveniment. Iar aerul acestuia este doar vag cultural, pentru că totul aduce cu un bâlci, urban, e-adevărat. Lucrurile care au loc pe scene devin secundare, ele sunt acolo doar ca să acompaniaze ceea ce se întâmplă la nivelul meselor întinse în fața consumatorilor de bere și mâncare. Mese, bănci și, evident, chioșcuri/căsuțe, corturi, rulote cu mărunțișuri sau mâncăruri, toate elemente ale unui sărbători câmpenești mutată la oraș.

A, și să nu uităm de toaletele ecologice plasate strategic, după colț, adică în Piața Mică, lipite de Biserica Catolică, la un pas de primărie. Tot arsenalul, adică.

Nu am nicio îndoială că poți găsi lucruri frumoase sau mâncare cu gust. Cred că e bine să renunțăm, din când în când, la neliniștile cotidiene, dar poate ar fi potrivit ca aceste evenimente să fie plasate în altă categorie. Eu, unul, oricât de mult apreciez o bere rece, băută la umbră, într-o zi caniculară de vară, nu am avut niciodată pretenția că, în acest fel, comit vreun act cultural.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută