Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Dicu | Poveștile deșertului II

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Dicu | Poveștile deșertului II Share Paul Dicu | Poveștile deșertului II


Din acel an, regulamentele cursei prevăd ca la fiecare check-point, printre altele, să arăți kit-ul și cantitatea de apă pe care ți-o asumi. Donc, fără apă și hrană, la temperaturi de 50 de grade ziua și 5-10 noaptea, se îndepartează din ce în ce mai mult de traseu.

Începe să-și bea propria urină și se hrănește cu cadavrele unor lilieci morți găsiți în ruinele unei moschei. În aceste condiții, raționamentul începe să dea rateuri și-și taie venele, în dorința de a se sinucide, dar căldura și gradul avansat de deshidratare coagulează sângele rapid.

După 9 zile în care pierderile de cunoștință devin din ce în ce mai dese, polițistul se află în Algeria, la 300 km de traseul inițial. Cade la baza unei dune și-și pierde din nou cunoștința, la câteva zeci de metri de un grup de berberi care făceau popas.

Aud gemetele și-l găsesc aproape mort, îl duc la o bază militară aparținând Legiunii și de-acolo la spital, iar Prosperi supraviețuiește, deși pierduse aproape 20 de kg în doar 9 zile.

Acum, să nu vă așteptați să vă spun c-a ajuns acasă și s-a apucat de goblen. Ioc șansa, Rambo. După câteva refuzuri din partea organizatorilor, aceștia venind cu o altă versiune a întâmplării nefericite, omul nostru revine în 1997 și termină cursa cu brio.

Și, ca să nu se creadă cumva c-a fost o întâmplare, repetă succesul în 1998 și 2000. Ceea ce ne dorim și nouă. Succesul, vreau să zic…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută