Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Divan Film Festival

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Divan Film Festival Share Divan Film Festival


Divanul degustătorilor de film și artă culinară

Divan Film Festival, singurul eveniment din România dedicat filmului și artei culinare balcanice, revine în 2017 cu cea de-a 8-a ediție, ce va avea loc în perioada 18 – 26 august, la Craiova și Port Cultural Cetate din județul Dolj. Festivalul îmbină filme de calitate, bucate alese, turism, concerte, expoziții și un simpozion internaţional despre cinematografia balcanică.
Ediția din 2017 este centrată pe tematica Balkan Love și va prezenta 18 filme de lungmetraj, din care 15 vor rula în premieră națională în România. Pe lista de proiecție se mai adaugă 20 de scurtmetraje, iar a 8-a ediția înregistrează un număr record de filme regizate de femei. Peliculele incluse în programul Divan Film Festival sunt printre cele mai apreciate creații din Balcani. În total vorbim despre 26 de nominalizări și 37 de premii obținute la festivaluri internaționale de prestigiu, printre care se numără Berlin, Veneția, Rotterdam, Locarno, Sundance sau Sarajevo. Esența evenimentului se bazează pe o idee simplă dar în același timp frumoasă: cea de a promova cultura și cinematografia balcanică, apreciată în ultima vreme la nivel mondial dar care încă cere mai multă lumină din partea reflectoarelor. Timp de 9 zile, Divan Film Festival pune în scenă o celebrare de zile mari, iar intrarea este liberă pentru toate proiecțiile și concertele din cadrul evenimentului!

18 – 26 august
Centrul Vechi (Craiova), Portul Cultural Cetate
www.divanfilmfestival.ro 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută