Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi Share Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi


Iubitorii literaturii de toate vârstele care doresc să se implice în organiazarea „Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT“ au ocazia să devină voluntari pentru cea de-a V-a ediţie a festivalului, care urmează să se desfăşoare în perioada 4-8 octombrie. Voluntarii urmează să lucreze alături de echipa de organizare, dar şi să cunoască nume importante ale literaturii româneşti, dar şi internaţionale, printre care numărându-se şi doi laureaţi ai Premiului Nobel. Cei care doresc să facă parte din echipa de organizare pot alege unul dintre departamentele disponibile, acestea fiind Invitaţi, Logistică, Evenimente/Proiecte, Casa FILIT, Serile FILIT, Comunicare/Promovare sau Resurse Umane. Viitorii voluntari urmează să fie selectaţi, printre criteriile de departajare fiind disponibilitatea de timp, experienţa anterioară sau cunoaşterea uneia sau a mai multor limbi străine.

Doritorii se pot înscrie pe site-ul oficial al festivalului, www.filit-iasi.ro, la secţiunea „Voluntari“, până pe data de 25 august. Candidaţii urmează să fie selectaţi şi contactaţi telefonic în perioada 25-30 august, urmând ca în perioada 30 august – 4 septembrie să participe la o serie de training-uri care să-i pregătească pentru activitatea din timpul festivalului.  FILIT este un proiect anual, finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul  Naţional al Literaturii Române Iaşi, proiect care va reuni în acest an sute de nume ale scenei culturale mondiale. Printre invitaţi se numără doi laureaţi ai Premiului Nobel, Svetlana Aleksievici şi Gao Xingjian, autorul seriei de romane „Dexter“, Jeff Lindsay, autorii britanici Jim Crace şi Jonathan Coe, scriitoarea Olga Tokarczuk din Polonia, alături de zeci de scriitori şi poeţi români şi străini, traducători, manageri culturali sau editori. 

FILIT, 4 – 8 Octombrie

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută