Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Varșovia – Mix arhitectural: zgârie-nori, castele & blocuri comuniste!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Varșovia – Mix arhitectural: zgârie-nori, castele & blocuri comuniste! Share Varșovia – Mix arhitectural: zgârie-nori, castele & blocuri comuniste!


Varșovia e o metropolă vibrantă, plină de viață, într-o continuă metamorfoză, în care prezentul modern se îmbină perfect cu istoria zbuciumată a orașului.

Începe-ți aventura în Vechiul Oraș, urmând Drumul Regal, un traseu simbolic între Castelul Regal și Palatul Wilanów, ce te va purta printre cele mai importante monumente și biserici din oraș.

Un simbol al Varșoviei e Fortăreața Barbakan, cu porți și ziduri ce fac legătura între Vechiul și Noul Oraș.

Îndreaptă-te apoi spre cartierul de zgârie-nori, din care se remarcă faimosul Palat al Culturii, construit în cel mai pur stil sovietic. Palatul include săli de cinema, teatru, muzee, librării, dar principala atracție o reprezintă terasa aflată la etajul 30, de unde poți admira orașul în toată splendoarea lui.

Nu rata: Palmierul care tronează într-o intersecție centrală, lucrare a artistei Joanna Rajkowska, care a avut ideea de a aduce în Varşovia puţin din soarele şi căldura Israelului; fragmente ale zidului ghetoului evreiesc sau o plimbare în Parcul Lazienki unde se află Palatul pe Apă, supranumit și Casa Albă a Poloniei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută