Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Plagiatul nostru cel de toate zilele” de Bogdan Sărătean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Plagiatul nostru cel de toate zilele” de Bogdan Sărătean Share ”Plagiatul nostru cel de toate zilele” de Bogdan Sărătean


Plagiatul nostru cel de toate zilele…

…dă-ni-l nouă astăzi. Pe toate căile. Fă-l normalitate. Fă-l parte din viața noastră de zi cu zi. Fă-l rutină, fă-l materie în școli, fă-l brand național.

În anul 2015 am inițiat, alături de un grup de actori tineri un proiect necesar: TEATRUL DIN CARTIER. Pe scurt, duceam spectacole de teatru în cartierele Sibiului, către oameni care nu ajung în sălile de spectacol. Reprezentațiile erau urmate de discuții cu spectatorii, membrii comunității intrau în dialog și comuniune; spectacole puternice, cu mesaj social, cu miză.

M-am înclinat în fața artiștilor care cărau scaune, aparatură, afișe, recuzită, instrumente muzicale, iar apoi frânți urcau pe scenă. Urmau momente sublime. Redescopeream împreună misia teatrului. Tinerii cu pricina au continuat. Cu sârg. Iar proiectul, aflat acum la a treia ediție a crescut.

Chiar în clipa asta e în plină desfășurare. Slavă lor! Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim anul acesta, pe Agenda Culturală a orașului, un proiect numit “Vine teatrul la voi în cartier” pus la cale de o Asociație Filantropică cu nume de sfânt. De la internet citire, aflăm că entitatea cu pricina e patronată de un preot paroh. Of, m-am liniștit, înseamnă că e pură coincidență. Întâmplare.

Că doar nu poți bănui entități creștin-filantropice că s-ar inspira în vreun fel din munca ta. Că doar n-am pus noi coada la prună, nici prunul în cartier! Un pic de umilință nu strică. Dar parcă, parcă, prea sună a rimă împerecheată, astea două proiecte.

Hai, bre, alungă gândurile astea negre! Respiră! Să fie teatru non-stop, în toate cartierele, e loc sub soare!

Da, bre, da’ parcă…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută