Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Noile destinații de vacanță la modă!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noile destinații de vacanță la modă! Share Noile destinații de vacanță la modă!


Să ridice mâna sus cine a așteptat luna august cu mai multă ardoare decât așteaptă un copil dimineața de Crăciun? Nu degeaba îi zice luna concediilor. Dacă nu v-ați programat deja unde mergeți în vacanță, vă spunem noi care sunt cele mai la modă destinații anul acesta și care țări au început să fie evitate.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că cele mai solicitate destinații de vacanță vara aceasta sunt Grecia și Spania. Turcia de vreo doi ani nu mai este atât de atrăgătoare pe cât era pe vremuri, iar golul lăsat în urmă este umplut de Portugalia și Croația. Pe segmentul low-cost Albania și Bulgaria își păstrează supremația. În cifre, cele mai căutate destinaţii pe charter vara aceasta sunt Grecia (+23%), Spania (+20%), Turcia (+18%), în revenire faţă de vara trecută, Portugalia (+10%), urmate îndeaproape de Croaţia şi Italia. Dintre destinaţiile cu transport propriu, cele mai căutate sunt România, Bulgaria, Grecia cu Coasta Ionică, Riviera Olimpului şi insulele din Marea Egee, Albania şi Muntenegru. În comparație cu anul trecut agenții de turism spun că a crescut și bugetul alocat de români, acesta ajungând între 1.200 şi 1.600 de euro de familie.

Cine nu ține neapărat să vadă marea vara aceasta, poate alege un city-break. Primele cinci oraşe preferate sunt Paris, Barcelona, Londra, Praga şi Roma. O cerere mare există şi pentru Berlin, Florenţa, Lisabona sau Stuttgart. Un city break în Paris costă 500 de euro pentru un cuplu pe trei nopţi, cu avion inclus şi cazare la un hotel de trei stele în centrul oraşului, iar pentru o rezervare last minute în Barcelona tariful pleacă de la 400 de euro.

O a treia categorie de oameni, indiferent că le place la mare sau în altă parte, așteaptă să prindă ofertele last-minute. Cu puțină atenție găsiți în Sibiu, în luna august, un city break la Berlin, care include cazare în hotel de trei stele, fără masă, dar cu bilet de avion, la prețul de 99 euro/persoană, iar la Bologna, cazare cu mic dejun la hotel de patru stele şi bilet de avion, la 159 euro/persoană.

Dacă sunteți genul de om care își face vara sanie și iarna căruță, aflați că pentru Revelion noutăţile de anul acesta sunt pachetele pentru Madeira (de la 650 de euro/persoană), Thailanda (de la 1.145 de euro/persoană), Punta Cana (de la 1.745 de euro/persoană), Insula Bintan şi Singapore (de la 1.795 de euro/persoană), Mauritius (de la 1.799 de euro/persoană), Las Vegas şi Los Angeles (de la 1.890 de euro/persoană), Africa de Sud (de la 1.995 euro/persoană), Zanzibar (de la 2.190/persoană).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută