Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Valtoarea mureseana-Vasarhely Forgatag

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Valtoarea mureseana-Vasarhely Forgatag Share Valtoarea mureseana-Vasarhely Forgatag


Întâlnire mondială dublă la Vâltoare

În acest an, Întâlnirea Mondială a Târgumureșenilor se completează cu Întâlnirea Mondială a foștilor elevi ai Liceului Bolyai Farkas. Ca în fiecare an, și de această dată, evenimentul va ocupa un loc important în programul Vâltorii Mureșene. Organizararea întâlnirii a început de săptămâni bune și asta pentru a-i aduce acasă pe târgumureșenii plecați în lume, dar și pe foștii elevi ai Liceului Teoretic Bolyai Farkas.

Întâlnirea Mondială a foștilor elevi de la Bolyai nu este un eveniment nou la Tîrgu Mureș, fiind a șaptea asemenea reuniune. Ultima întâlnire de acest gen a avut loc în urmă cu cinci ani, când școala aniversa 460 de ani de existență.

Sunt așteptați tîrgumureșeni răsfirați pe toate continentele lumii

Pe fiecare continent trăiesc persoane care timp de patru ani au stat în băncile acestei școli prestigioase din Tîrgu Mureș. Cercul de prieteni ai Liceului Bolyai Farkas și ai Colegiului Reformat organizează o dată la cinci ani întâlnirea foștilor elevi, întâlnire la care se reîntâlneșc foști colegi de clasă, foști prieteni, se reînnoadă vechi prietenii și se creează unele noi.   Am aflat de la președintele Cercului de prieteni de la Bolyai, Kirsch Attila, care este, totodată, organizatorul principal al întâlnirii, că la ultima ediție au venit participanți din 12 țări, unii au venit chiar din Abu-Dhabi sau Statele Unite ale Americii.

Elevii de astăzi se vor adresa foștilor elevi

”Întâlnirea se va organiza în cadrul Vâltorii Mureșenii, iar elevii actuali ai liceului se vor adresa foștilor elevi. Vor avea loc dezbateri și mese rotunde, un eveniment de gală, diverse spectacole, programe interactive, ale căror locație va fi școala și curtea școlii” – ne-a spus Kirsch Attila, care organizează evenimentul care va avea loc între 25-27 august cu ajutorul unor elevi foarte tineri și al unor foști elevi din generația a 3-a. Organizatorul principal ne-a mai mărturisit că cele două întâlniri sunt organizate de echipe separate și vor fi organizate în așa fel încât toți participanții să găsească ceva pe placul lor.

Conform planurilor, în 25 august va avea loc Întâlnirea Mondială a elevilor de la Bolyai, iar pe 26 Întâlnirea Târgumureșenilor, unde vor putea participa atât foștii elevi, cât și târgumureșenii care au studiat la alte școli. În 27 august va avea loc un eveniment comemorativ, în cadrul căruia se vor aniversa 500 de ani de la reformație și vor fi cinstite marile personalități ale Colegiului Reformat.

 

Întâlnirea Mondială pe internet

Noutățile privind întâlnirea vor putea fi urmărite pe noul site al Cercului de prieteni de la Bolyai: http://bolyaischola.ro/. Tot aici se pot înregistra și cei care doresc să participe.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută