Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (32)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (32) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (32)


Duminici în apropierea respirației tale. Localități privindu-ne din depărtare ca pe niște vapoare vechi, ruginite, care nu vor mai ieși niciodată în larg. Tâmpla albastră a nopții dormindu-ți în poală.

Peisaje care visează teatre, în care clorofila lor ar putea fi mai multe personaje secundare care ar dormi în stradă, pe lângă drumurile tale, de-a lungul surâsului tău care mângâie, surâsul tău care adună împrejurul lui copiii nenăscuți ai nopților cu tine.

Iar de acolo începe imperiul volatil al pielii tale de la care mi se trag toate diminețile și o mare tristețe – acel aparat de zbor care n-a zburat niciodată. Care, știu, nici n-o să zboare. Fiindcă, da, trăim ca și cum am visa, avem nevoie de acele muzee ale înfrângerilor noastre pentru a găsi calea către dimineață. Dar va veni ea, mașina cu lapte, care va mai astâmpăra griul și tremurul subțire al mâinilor tale.

Diminețile de jucărie ale trupului tău și ale cuvintelor mele rostite în puful urechii. Pentru că sunt o excrescență a acelor cuvinte care te-au făcut să te așezi pe spate ca un port ospitalier, în care două vapoare ruginite se sărută. Pentru că frumusețea ta pornește de la genunchiul drept de unde începe muzica. Și cerul. Un cer submersibil. Și stele tomnatice clipind timid, ca într-un balet lent, încet, către suprafață. Așa ar putea începe o seară.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută