Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Dicu | Scoici mărunțit

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Dicu | Scoici mărunțit Share Paul Dicu | Scoici mărunțit


Încercă să scrie ceva pe ecranul telefonului. N-a avut prea mult timp la dispoziție, s-a întors exact în momentul în care zgomotul pașilor alergați era în spatele lui.

Evită lovitura în ultimul moment și reuși să-și păstreze telefonul în mână. Unul dintre ei se dezechilibră în încercarea de a-l lovi. Scoase o înjurătură scurtă și un icnet, celălalt fugi strigând ceva neinteligibil. În aceeași secundă, auzi Come Talk to Me, a lui Peter Gabriel.

Cine dracu’ ascultă asta noaptea, la malul mării? Ăștia lărgisera plaja cu vreo 150 de metri, blocurile de pe malul mării erau destul de departe, dar zgomotul petrecerilor ajungea până la țărm. Se întoarse brusc și-l văzu pe primul pe jos, horcăind într-ul fel aproape amuzant.

Când naiba își băgase telefonul în buzunar și, mai ales, de ce-i miroase o mână a parfum? El nu se dă cu parfum. Agresorul încerca să se ridice și să fugă, dar nu prea reușea. Își tinea capul lângă un tufiș (Harun nu-și dădea seama ce plantă e, era ușor intrigat că nu-i păsa de horcăielile celui de jos). Își scoase telefonul din buzunar, se aseza pe bordura din fata tufisului, voind s-o sune.

Se opri însă, aducându-și aminte de o vorbă spusă de un bătrân, acum mulți ani (locurile astea de la mare nu se schimbaseră chiar deloc): tu ești hienă, Harun! Ascunde-ți mâinile!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută