Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Înscrieri pentru #atelieruldeidei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Înscrieri pentru #atelieruldeidei Share Înscrieri pentru #atelieruldeidei


 

FabHub lansează înscrierile pentru #atelieruldeidei – un efort comun de a înțelege nevoile Parcului Feroviarilor, a utilizatorilor lui și a potențialilor utilizatori și de a aduce soluții creative pentru activarea acestuia. #atelieruldeidei constă într-o serie de întâlniri în urma cărora participanții își vor face o idee mai clară despre rolul și lipsurile parcului, iar apoi vor putea propune proiecte care să răspundă nevoilor comunității.

Prin #atelieruldeidei propunem comunității artistice, creative și de antreprenori locali să dezvolte intervenții și soluții creative pentru parc și utilizatorii acestuia.

#atelieruldeidei se adresează comunității artistice și de antreprenori locali (arhitectură, design, gaming, web design etc.). Prin consultări publice, un program pilot de formare și dezvoltare  – ateliere de lucru, workshopuri, sesiuni de mentorat, peer-to-peer learning, întâlniri susținute de arhitecți, peisagiști, antropologi, sociologi, localnici etc. ne dorim să creăm echipe de lucru care să gândească soluții creative pentru parc pe care să le pună apoi în practică cu sprijinul nostru.

Atelierele se vor desfășura în zilele de 12-13 august și 19-20 august. Echipele formate în timpul atelierelor pot propune proiecte pentru amenajarea parcului până pe 25 august, ora 12:00. În aceeași zi, echipele își vor susține public proiectele, la Fabrica de Pensule, începând cu ora 16:00. Vor fi selectate 5 proiecte care vor fi finanțate și implementate. Câștigătorii vor fi anunțați pe 26 august, în cadrul unui picnic în Parcul Feroviarilor.

Cum poți să participi în #atelieruldeidei?

Aplică online prin formularul #atelieruldeidei până pe 10 august pentru a participa la cele două weekenduri de ateliere, între 12-13 august și 19-20 august.

Calendar #atelieruldeidei:

24 iulie – deschiderea înscrierilor
10 august – deadline pentru înscrieri
12-13 august – primul weekend de workshopuri în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
19-20 august – al doilea weekend de workshop-uri în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
25 august – ora 12:00 deadline pentru predarea proiectelor; ora 16:00 susținerea publică a proiectelor propuse la Fabrica de Pensule
26 august – anunțarea proiectelor câștigătoare și picnic în Parcul Feroviarilor
26 august-30 septembrie – implementarea proiectelor câștigătoare


FabHub este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte care încurajează colaborarea între artă, cultură și industrii creative.
În viziunea noastră, construirea unui hub creativ presupune un efort comun. Scopul nostru este crearea unei platforme pentru căutare, definire, organizare și implementare de idei pentru un Cluj creativ.

Prin intermediul FabHub, ne propunem să activăm acest spațiu verde redat orașului prin întâlniri cu locuitorii cartierului și utilizatorii parcului despre istoria locului și posibile scenarii de viitor, ateliere pentru copii și părinți, expoziții, performance-uri, instalații, spectacole, activități sociale gândite de și cu locuitorii cartierului pentru locuitorii cartierului. Totodată, cei interesați să propună evenimente destinate comunității locale o pot face în cadrul acestui open call.

FabHub este un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, derulat de Fabrica de Pensule.
Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută