Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Genius at work by Charlie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Genius at work by Charlie Share Genius at work by Charlie


Trebuie să amintim că pe lângă coktailuri excelente, Charlie se pricepe foarte bine și la povești. În fiecare săptămână așteptăm nerăbdători să vedem cu ce ne vor amuza – și până acum chiar nu am fost veci dezamăgiți. Ne-am delectat cu prognoze meteo, analize politio-legale, descoperirea unui andidot, toate îmbrăcate în niște cocktailuri excelente. Acum am ajuns la capăt, dar ne rămân 8 cocktailuri DE VIS – așa că avem și leac la tristețe. Am făcut mai jos o scurtă recapitulare, să le știm data viitoare când trecem pe la bar pentru că, da, merită încercate.

 

Nutellini

Nutellini machează momentul în care s-a început seria Genius at work – așa că evident are un loc special în suflet. O băutură cu cremă de ciocolată, votcă, un mix secret de lichioruri pentru aromă și cel puțin două nuci tari, Nutellini e clar un vis.

Genius at work by Charlie

 

Sugarcane Daddy

Charlie ne dădea de știre că Sugarcane Daddy – o băutură cu rom și lichior Giffard moale de banane, urma să aibă premiera în cinematograful de la bar și ne spunea că are potențialul de a deveni un clasic. Așteptăm box office-ul!

Genius at work by Charlie

 

The rain is gone

În mod normal prognozele meteo fac referință la vremea din viitor, dar meteorologul Silviu Radu ne-a prezentat „o prognoză retrospectivă a cantităților de precipitații din ultima vreme”. Rezultatul? Averse de rom urmate de cer senin Monin Blue Curacao și nori pufoși de spumă de albuș de ou. 

Genius at work by Charlie

 

Shiitake

Boli, epidemii, viruși – niște probleme destul de complexe, dar nu prea complexe pentru specialiștii Charlie! Ei au venit cu soluția: „Shiitake are la bază niște ciuperci japoneze, bine camuflate cu lichior Cynar făcut din 13 plante și digestiv Averna, așa, să alunece mai ușor”.

Genius at work by Charlie

 

L’Elephant Pink

Cea mai pertinentă analiză politică din ultimii ani a venit de la Charlie, aia e clar. S-a aratat ca „o parte de apertitiv Lillet rose, o parte de prosecco Grande Vento, topping de sirop Monin Peche Blanche, splash de suc de grapefruit și voila: L’Elephant Pink”.

 Genius at work by Charlie

 

Strawberry Mint Cooler

Mai spre vară și vremuri calde ne-am trezit cu gânduri de vacanță și cu Strawberry Mint Cooler, „ porție de bourbon Wild Turkey 81, un shrub de căpșuni acrișor făcut în casă și câteva frunze proaspete de mentă”. Vacanță plăcută!

Genius at work by Charlie

 

Kobayashi

Se pare că Charlie se pricepe puțin și la seismologie, iar expertul lor ne-a explicat puțin despre Kobayashi, un nou instrument inovator: „Kobayashi nu a fost conceput pentru a alerta populația în legătură cu un eventual cutremur. Până la urmă, nici Moise nu a reușit asta. E prea complicat, pot apărea erori, creează panică… Nu e o soluție! Scopul meu a fost de a face cutremurele insesizabile. Folosit corect și în cantitatea optimă, poate fi cutremur de 13 pe scara Richter și nu simți nimic…”

Genius at work by Charlie

 

Lychee Royal

Lychee Royal e un coktail care și-a făcut intrarea prin basme cu regine și împărății îndepărtate, dar actuale și cu subtexte feministe! Cea mai „tânără” băutură din meniu nu e cu nimic mai prejos față de surorile sale mai mari: „Puternică ca un gin Tanqueray, efervescentă ca un prosecco și totuși delicată ca o petală de trandafir.”

Genius at work by Charlie 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută