Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Podiumuri spectaculoase la a X-a ediție Feeric Fashion Week” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Podiumuri spectaculoase la a X-a ediție Feeric Fashion Week” de Mitichi Share ”Podiumuri spectaculoase la a X-a ediție Feeric Fashion Week” de Mitichi


Sibiul a devenit, pentru a zecea oară, capitala mondială a modei. Feeric Fashion Week a transformat oraşul de pe Cibin şi împrejurimile, într-o scenă imensă pe care vor fi prezentate cele mai noi colecţii ale celor peste 30 de designeri invitaţi.

Astfel, în perioada 17 – 23 iulie, iubitorii modei au prilejul de a călători din Ţara Minunilor cu Alice până într-o lume a iubirii, ţesută cu tafta de fir de mătase şi cristale Swarovsky.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile ţinutelor ce fac parte din cuprinsul ediţiei cu numărul X, care va transforma, din nou, lacul Grădinii Zoologice din Sibiu, cariera de piatră de la Turnu Roșu și tramvaiul Sibiu – Rășinari în noi podiumuri, precum și multe alte locații spectaculoase.

Feeric Fashion Week a debutat luni, 17 iulie, în „casa” principalului partener al evenimentului, Jidvei, unde Irina Duţu Zgâia a prezentat, o colecţie inspirată de poveştile pentru copii, descoperite în paginile cărţii lui Lewis Carroll, “Alice în Ţara Minunilor” iar apoi Vali Cioban a prezentat colectia la Castelul din Cetatea de Baltă.

Prezentarile de la Sibiu au început cu creațiile studenților de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, la Redal Expo. Mariana Morar face “un pariu cu gusturile și depășirea limitelor umane și artistice” – după cum își descrie colecția – pe lacul Grădinii Zoologice. 

Cariera de piatră de la Turnu Roșu a devenit, de asemenea, podium pentru colecțiile The Secret Code Of Fashion, iar Castelul de Lut de pe Valea Zânelor, din Sâmbăta de Sus, a fost scenă pentru Modement, care a pus în evidență, cultura din Hong Kong. Următoarea destinație a fost Casa Artelor, cu o colecție ce pune accent pe detalii, semnată de Ivan Sighinolfi. Bianca Popp revine la Feeric Fashion Week şi în acest an cu cea mai nouă colecţie la Fabrica Boromir, într-o prezentare realizată cu sprijinul Academiei Forțelor Terestre.

O impresionantă cantitate de logistica si tehnica militara au transformat linia de cale ferată din incinta fabricii într-un decor cu accente războinice, în total contrast cu finețea lucrărilor semnate Bianca Popp. Tot în fabrica Boromir, au prezentat unii dintre cei mai vechi designeri străini prezenți în Feeric Fashion Week, Charles & Ron.

Piaţa Mare a fost scenă pentru modă, când Alina Moza a prezentat o colecţie inspirată din forme precum spirala, triunghiul, cercul sau rombul, întregită de pălării, la intrarea în Palatul Brukenthal.

Vineri, Cylia Dora și-a prezentat colecția la Palatul “Brukenthal” din Avrig, iar Lavinia Ilieș la Muzeul Satului, a adus laolaltă feminitatea cu masculinitatea, prin intermediul inului și al culorilor deschise, într-o prezentare inspirată din nunțile românești tradiționale. Seara, Feeric Fashion Week a revenit în centrul istoric, transformând Pasajul Scărilor în podium pentru colecția Paulitei Erazuriz. La Redal Expo, în fiecare seară, s-au prezentat colectii într-o selecție ce a inclus și colecția LENOR by Traskin.

Săptămâna Feeric Fashion s-a încheiat sâmbătă, 22 iulie, cu alte prezentări inedite. Ziua a fost deschisă în tramvaiul Sibiu – Rășinari, cu o colecție semnată de Sarah Jessy Jones, și a continuat în Depoul CFR Călători, cu cea a Adrianei Goilav.

Seara a debutat mult așteptata gală din Piața Mică, ce a cuprins de la colecții boho, la ținute clasice ori care mai de care mai extravagante.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută