Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Dicu | Arun și Iftar (III)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Dicu | Arun și Iftar (III) Share Paul Dicu | Arun și Iftar (III)


Știa că în viața ei mai e un bărbat, dar năluca n-a vrut niciodată să-i spună de ce stă cu el. Nu era fericită, se vedea clar asta, parcă era legată oarecum. Ar fi putut afla adevărul, dar se hotărâse să nu mai caute și să ia situația ca atare.

În ultima vreme, Arun trăia momente în care constata brusc, cu mirare, că începe să se simtă bine cu el însuși. Când alerga prin deșert, când venea cu barca de la pescuit, când făcea de mâncare, dar și-n momente fără niciun rost, se revărsau peste el secunde de liniște, în care-i mijea un zâmbet pe care nu-l cunoscuse până atunci.

Nu știa ce înseamnă asta, uneori credea că începe să-și reconstruiască grădina lui zen. Doar că asta nu ținea prea mult, era suficient să vadă o femeie alergând după vreun copil mic, sau să se uite cum pleacă năluca, pentru a-și ridica sabia să-l lovească pe celalalt.

După ultimul atelier, Arun se întorcea de pe plajă, voise să vadă dacă barca era bine, fusese furtună toată noaptea. Vântul pierise ca prin farmec la răsărit și el urca străduța desculț, ținând în mână un melc ciudat. În camera de la etaj, femeia dormea încă.

Intră în bucătărie și începu să facă, în liniște, cafeaua. Încă și-o prepara singur, era unul dintre momentele lui. Așeză cele două cești pe una dintre treptele de la intrare, știind că ea se va trezi de la mirosul de cafea.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută