Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Artişti pierduți în birocrație” de Andrei Marcovici

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Artişti pierduți în birocrație” de Andrei Marcovici Share ”Artişti pierduți în birocrație” de Andrei Marcovici


Muzicieni, actori, scriitori, pictori, designeri, sportivi, it-isti, arhitecți, oameni de ştiință, cu toții sunt nişte artişti. Atâta timp cât sunt oameni cu viziune, care-şi iubesc munca şi fac performanță ei se pot numi artişti.

Sportivi ca Gabriela Szabo sau Simona Halep sunt cu siguranță mai artiste decât unele cântărețe de pe la noi care fac playback pe scenă, acelea se numesc amatoare şi cu siguranță nu fac parte din tagma artiştilor, chiar daca ele aşa se autointitulează.

Artiştii sunt nişte visători şi întotdeauna sunt plini de ideei. Deoarece instituțiile statului nu sun competente să ducă la bun sfârşit proiecte mari la care artiştii visează, s-au înființat foarte multe asociații, fundații sau ong-uri care propun oraşelor țării proiecte culturale şi sportive. Aceste proiecte sunt pentru comunitate sau turişti şi ele se finanțează cu ajutorul sponsorilor sau cu banii statului.

Fiecare oraş in România şi-a creat o Agendă Culturală şi Sportivă prin care finanțează proiecte private. Adică o asociație competentă depune un proiect la Consiliul local sau cel județean cerând un suport financiar.

Totul foarte bine gândit şi simplu de spus, până la momentul când ți se cer o grămadă de documente iar relația dintre organizator şi finanțator devine una extrem de dezechilibrata.

Organizatorul este omul cu ideea, este cel care are de pus pe o foaie albă tot proiectul şi trebuie să-şi asume o grămadă de sacrificii pentru a duce un eveniment întreg la capăt.

Autoritățiile sibiene ar trebui să fie mândre pentru că au atâția operatori culturali şi sportivi. Acestia se chinuie in fiecare an ca proiectele lor să treacă de o birocrație de la an la an tot mai stufoasă. Ei ar trebui să fie ajutați, finanțările fiind din bani publici, iar oraşul nostru străluceşte datorită lor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută