Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Workshop de fotografie și explorare – WALK & SHOOT #6 / În jurul Bucureștiului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Workshop de fotografie și explorare – WALK & SHOOT #6 / În jurul Bucureștiului Share Workshop de fotografie și explorare – WALK & SHOOT #6 / În jurul Bucureștiului


Haide să ne plimbăm puțin în jurul Bucureștiului și să explorăm cultura romă, unul dintre forturile abandonate care străjuiesc orașul și singura rezervație naturală a Bucureștiului, Delta Văcărești. Te aventurezi cu noi sâmbătă, 22 iulie?

Pe partea foto vom fi îndrumați de Adi Bulboacă, unul din cei mai aclamați fotografi de la noi, iar pe partea de explorare ghizii noștri vor fi Andrei Crăciun, ziarist de mare clasă, un expert în tehnică militară de la Traditia Militara, precum și copiii din Acasă :: the film.

➣ 12 ore / 12 participanți
➣ Băuturi + prânzul la Muzeul Culturii Romilor – Restaurant Zaiafet
➣ Deplasare cu microbuzul între cartiere
➣ Pasiunea e cea care contează, nu aparatura. Poți veni însoțit de un aparat foto profi sau de un telefon deștept

Prețul unui workshop este de 450 RON, iar înscrierile se pot face până vineri, 21 iulie, completând formularul: https://goo.gl/forms/OGMBQwKLHfRxmux22.

Ce presupune workshop-ul WALK & SHOOT #6 / În jurul Bucureștiului

✔The Experience
Avem la dispoziție un traseu cu fir epic, care pornește din cartierul Giulești Sârbi și se continuă în locuri precum Fortul X Leordeni sau Delta Văcărești.
Descoperim bucăți din oraș care completează puzzle-ul bucureștean și scoatem la lumină partea necunoscută a capitalei. Astfel, vom pătrunde în culisele comunității rome, în spații abandonate sau într-un muzeu care nu se află pe circuitele turistice clasice.
Mai mult, Walk & Shoot scoate spectacolele de pe scenă în plin câmp împreună cu un artist care va juca un rol pentru aparatele noastre într-un spațiu nu tocmai convențional.

✔︎The Walk 
Auzim povești, istorii și anecdote de negăsit pe internet. Ghizii Walk & Shoot sunt:
– Andrei Crăciun (jurnalist / poet / scriitor și om cu harfă)
– Copiii din Acasă :: The Film, documentar realizat de Radu Ciorniciuc și Lina Vdovâi
– Experți în tehnică militară de la Tradiția Militară care ne vor introduce în istoria Fortului X Leurdeni, dar se vor și îmbrăca în uniforme militare replică 1:1 pentru o ședință foto memorabilă.

✔︎The Shoot
Workshop-ul începe cu o scurtă introducere în tainele fotografiei și se încheie cu o sesiune de feedback. În total va dura cam 12 ore, din care cel puțin 7 vom fotografia non-stop. 
Fotograful coordonator Adi Bulboacă ne va ajuta să ne îmbunătățim abilitățile de fotograf, fiind sprijin permanent și îndrumător pentru participanți. El ne va ajuta să înțelegem și care-i treaba cu fotografia documentară, astfel că poate unii dintre noi vom face și niște foto-reportaje prin locurile vizitate.

✔︎The Feedback
După încheierea traseului În jurul Bucureștiului, ne oprim la sediul Merg.În.România pentru o sesiune de feedback alături de Adi Bulboacă. 
Alegem câteva fotografii realizate în cadrul workshop-ului, le proiectăm, discutăm și încheiem ziua cu o cultură mai bogată, cu mii de fotografii și cu prietenii noi, toate legate în jurul pasiunii comune: fotografia și orașul.

 

Foto: Andreea Leu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută