Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

T.U.Iaşi Racing

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii T.U.Iaşi Racing Share T.U.Iaşi Racing


Echipa T.U.Iaşi Racing este prima din România care va participa la Formula Student Olanda. Competiţia începe astăzi, aceasta urmează să se desfăşoare până joi, în oraşul Assen, iar echipa de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) concurează împotriva unor echipe din întreaga lume. 

Maşina de curse contruită de studenţii ieşeni în peste opt luni urmează să fie evaluată de către juriu atât din punct de vedere static, aici fiind luate în considerare costurile de producţie, design-ul, dar şi documentaţia realizată, dar şi dinamic, unde sunt importante eficienţa, acceleraţia sau rezistenţa. T.U.Iaşi Racing este coordonată şi întemeiată de profesorii Ciprian Ciofu şi Gabriel Ursescu, fiind formată din zece studenţi de la Facultatea de Mecanică din cadrul TUIAŞI. Este al cincilea an în care T.U.Iaşi Racing reprezintă România la un concurs de tip Formula Student, competiţie înfiinţată de Societatea Inginerilor şi Producătorilor Mondiali de Automobile (SAE). Banii pentru realizarea maşinii de curse au venit de la sponsori, echipa reuşind să strângă de la firme specializate peste 20.000 de euro. De asemenea, a fost nevoie de un volum de muncă imens, mai bine de 10.000 de ore de muncă fiind necesare pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, echipa a mai participat în 2012 la „Formula Student“ din Spania, în 2013 şi 2015 în Ungaria, iar în 2016 au fost la două competiţii, în Italia şi Ungaria.

Concursul „Formula Student“ este cea mai mare competiţie tehnică din lume dedicată studenţilor care proiectează, construiesc şi rulează un prototip de curse în conformitate cu regulile impuse de organizatori. Concursul ajunge pentru prima dată anul acesta în Olanda, pe circuitul TT din Assen. Formula Student Netherlands are o limită de 50 de echipe, şi va aduce în acelaşi loc peste 3.000 de studenţi din întreaga lume.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută