Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Trieste – poarta orientală de intrare spre o Italie plină de comori!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Trieste – poarta orientală de intrare spre o Italie plină de comori! Share Trieste – poarta orientală de intrare spre o Italie plină de comori!


Când zici Italia cu siguranță nu te gândești prima oară la Trieste.

Nu-i nici cel mai cunoscut oraș din Italia, nici cel mai vizitat, nici cel mai frumos, ci e considerat mai degrabă un oraș de tranzit, decât o destinație propriu-zisă.

La capătul Italiei, gard în gard cu Slovenia și Croația și la o aruncătură de băț de Austria, Trieste prezintă un amestec de culturi, limbi și credințe care formează puntea dintre lumea mediteraneană și Europa Centrală și de Est.

Construit aproape în întregime pe un deal, teritoriul urban al orașului se situează la poalele unei zone muntoase impozante care coboară abrupt înspre mare.

Chiar la buza Mării Adriatice se află splendida Piazza dell’Unità d’Italia, despre care localnicii spun că e piața cu cea mai largă deschidere spre mare din Europa.

În spatele ei se află dealul San Giusto, unde stau cocoțate cele mai vechi clădiri din oraș.

Printre principalele atracții ale orașului se numără: plaja din Trieste, Cattedrale di San Giusto, Canal Grande – care străbate centrul orașului, Teatrul Roman – un indiciu al bogăției orașului din timpul Imperiului Roman sau Castello Miramare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută