Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

7 evenimente la care să participi în weekend

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 7 evenimente la care să participi în weekend Share 7 evenimente la care să participi în weekend


Weekend-ul 8-9 iulie este unul încărcat la Brașov. Am ales pentru tine 7 evenimente diverse la care sigur te vei distra.

1. Festivalul Internațional de folclor „Garofița Pietrei Craiului” începe vineri, cu un spectacol în Făgăraș. Sâmbătă ansamblurile invitate vor susține un spectacol la Cetatea Prejmer, iar duminică sărbătoarea se mută în Brașov, în Piața Sfatului, de la ora 18:00. La cea de-a XI-a ediție sunt invitate ansambluri de dansuri din Polonia, Grecia, Serbia, Bosnia-Herțegovina și Bulgaria. Pe lângă ansamblurile internaționale, la spectacolul de gală vor participa și Ansamblurile Poienița, Buzavirag și Korona, ale Centrului Cultural Redută. Spectacolul de gală va fi deschis cu un recital al unuia din cei mai îndrăgiți artiști ai muzicii populare, Dinu Iancu Sălajanu, alături de Ansamblul Instrumental „Țara Silvaniei”.

2. Vineri, de la ora 19:00, în Piața Sfatului, are loc un concert special al Filarmonicii Brașov. Va cânta solista Anca Pârlea, iar concertul va fi dirijat de Sabin Pautza. Participarea este gratuită.

3. Caravana Metropolis continuă cu alte 3 filme ce vor fi proiectate în Piața Sfatului, în fiecare zi de weekend, începând cu ora 21.30. Vineri vom vedea filmul „Toni Erdmann”, sâmbătă va fi proiectat „Moonlight”, iar duminică întreaga familie e invitată să vadă animația „Viața mea de dovlecel”.

4. Festivalul Promenadelor începe sâmbătă și ține până pe 22 iulie. La Festival sunt invitați peste 70 de artiști, vor fi organizate ateliere interactive, concerte jazz, rock, fanfară, tururi ghidate, proiecții, reconstituiri istorice, expoziții și multe alte surprize. Sâmbătă, de la ora 20:00 va avea loc un concert rock Sub Tâmpa.

5. În acest weekend va avea loc o nouă premieră la Teatrul Sică Alexandrescu Brașov, „20 de minute cu îngerul” de Alexandr Vampilov. Spectacolul va avea loc pe 8 și 9 iulie, ora 19:00, la Sala Studio. Piesa “20 de minute cu îngerul” invită spectatorul să creadă din nou în gesturile frumoase, dezinteresate, în bunătate şi omenie. Este povestea unor oameni simpli aflaţi în nevoie, care cer ajutor, iar Dumnezeu îi ascultă şi le trimite un semn. Experienţa pe care ei o trăiesc ne reaminteşte cât este de important să fim atenţi şi să recunoştem prezenţa Divinului din viaţa noastră.

6. Grundmann Quartett din Germania va cânta la Biserica evanghelică Sf. Bartolomeu în carul Festivalului Musica Barcensis. Concertul de muzică sacră va avea loc duminică, la ora 19:00, iar intrarea va fi liberă.

7. Ediția a IV-a a C’Art Fest se deschide în data de 9 iulie 2017, începând cu ora 19.00, la Cristian când energicii de la Barbarossa Samba Group vor parcurge strada Teilor alături de invitați și spectatori, pornind de la Dealul Bisericuţei și ajungând în Piațeta Cristian, acolo unde seara continuă cu Pukima, step cu Adrian Strâmtu și concertul lui Gheorghe Zamfir, susținut alături de Taraful Frații Cazanoi. Participarea la toate evenimentele este gratuită.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută