Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Editorial | Gărâna 21

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial | Gărâna 21 Share Editorial | Gărâna 21


Se împlinesc 21 de ani de când în curtea hanului La Răscruce din Gărâna se turna, atunci involuntar, fundația a ceea ce astăzi este Festivalul Internațional de Jazz. Unul dintre cele mai importante din Europa și cea mai frumoasă întâmplare socială din România, în opinia subsemnatului.

Factorii care concură la reușita acestui eveniment în aer liber sunt mulți și dintre cei mai diverși – de la magia locului și gulașul lui Gigi la buștenii din Poiană și programul fantastic, de la noroiul din verile ploioase și publicul de clasă la concertele din Văliug sau strădaniile eterne ale familiei Giura pentru a pune la cale și mai apoi pentru a duce la bun sfârșit această minune.

Și pentru această ediție, Gărâna propune un afiș foarte consistent, cu nume care ar fi sold-out la orice festival din lume. Ediția cu numărul 21 este una în care, mai mult ca oricând, chitara va face legea, câțiva dintre cei mai celebri chitariști ai lumii urmând să descindă în Poiana Lupului – Bill Frisell, John Scofield, Wolfgang Muthspiel, Nguyen Le și mai ales David Torn.

Bineînțeles, pianiștii au și ei exponenți de seamă prin Bobo Stenson și genialul Omar Sosa, dar nu vor lipsi nici trompetiștii Enrico Rava și Thomasz Stanko sau muzicienii nordici, o slăbiciune a lui Marius Giura(și a multor altora, din fericire), precum saxofonistul Hakon Kornstad și basistul Dan Berglund.

Adăugați pe această listă năucitorii tobari Gerard Cleaver, Jeff Ballard sau tăticul Dennis Chambers și aveți tabloul aproape complet. Rămâne doar să faceți parte din distribuție.

Cătălin Toader
Publisher Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută