Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Share Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu


Marţi, 4 iulie am pregătit un eveniment la orele 18:00 la Ateneul Iaşi, unde va putea fi ascultat Monahul Meletius Shattahi (Republica Arabă Siriană) într-un concert extraordinar,  precedat de o sesiune de discuţii.

Miercuri, 5 iulie, începând cu orele 10:00 la Casa de Cultură a Studenţilor debutează Concursul Internaţional de Muzică Corală cu secţiunile: Coruri din Licee cu profil muzical şi Seminarii Teologice; Coruri ale Universităţilor de Muzică şi Facultăţilor de Teologie şi Coruri de tineri amatori. Pe scena Casei de Cultură a Studenţilor vor concerta coruri din România, Grecia, Ucraina şi Spania.

Încheiem ziua de Miercuri, 5 iulie, cu un Concert Coral Internaţional Extraordinar organizat în aer liber, în Grădinile Palas, începând cu orele 19:00 (în cazul în care vremea este nefavorabilă vă așteptăm în Atrium Palas). Vom avea pe scenă corurile participante la cele trei secțiuni de concurs anunțate mai sus.

Joi, 6 iulie, începând cu orele 16:00, Ateneul Iaşi găzduieşte Concertul Internațional Interactiv cu participarea Corului de copii al școlii Chongqing Xingguang
din Republica Populară Chineză,  Corul de tineri amatori Voces para la convivencia, Spania, Corul Liceului Muzical din Lamia, Grecia, Corul Lastvika din Kiev, Ucraina şi un cor de copii din Iaşi, Romania.

Continuăm suita de concerte. Tot pe 6 iulie, la ora 19:00, în Sala Henri Coandă, Palatul Culturii, vă invităm la un Concert coral extraordinar având ca invitați speciali Corul Hover din Armenia. În deschidere vor concerta coruri din Spania, China şi Grecia.

În zilele de 6 şi 7 iulie, organizăm la Universitatea de Arte George Enescu un Workshop de dirijat coral susţinut de experţi ai Corului Naţional de Cameră Madrigal coordonaţi de dna. dirijor Anna Ungureanu.

Vineri, 07 iulie, la Universitatea de Arte George Enescu, organizăm o Masă rotundă pe tema muzicii corale contemporane românești la care sunt invitați compozitori români, reprezentanții formațiilor corale participante, cadre universitare, reprezentați ai instituțiilor culturale din Județul Iași și din țară, reprezentanți ai autorităților Județene și Locale, reprezentați ai mass-mediei locale.

Pe 7 iulie, la orele 19:00, invităm ieşenii la Palatul Culturii, sala Henri Coandă, la un Concert Coral Extraordinar care îi are ca protagonişti pe membrii Corului de Cameră PRELUDIU al Centrului National de Artă Tinerimea Română Bucureşti, dirijat de maestrul Voicu Enachescu. Repertoriul pregătit pentru această seară specială este compus din lucrări ale compozitorilor români contemporani. Cu acest prilej se marchează şi împlinirea a 45 de ani de activitate a corului.

Sâmbătă, 8 iulie începând cu ora 9:00, în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor, se defăşoară Concursul Internaţional de copii Cantus MundiSecţiune dedicată Corurilor de copii din şcoli cu profil muzical şi Corurilor de copii din scoli generale. La cele două subsecţiuni vor concura 16 coruri din Romania, Ucraina, Republica Moldova, China.

Seara, pe 8 iulie, începând cu orele 19:00, invităm iubitorii de muzică în Grădinile Ansamblului Palas, la un Concert International Extraordinar Cantus Mundi susținut de corurile de copii de la secţiunea dedicată lor cu invitaţi speciali Doamna Anna Ungureanu (dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal) şi cunoscuta artistă Paula Seling.

Duminică, 9 iulie, este o zi specială. Evenimentul Iaşul Scenă încântă publicul prin mini concerte simultane în diferite zone ale Iaşului, la căminele de bătrâni Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfânta Parascheva şi în câteva biserici.

Încununăm seria de evenimente cu Gala Festivalului– Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu  – Ediția a V-a, organizată în data de 9 iulie, începând cu orele 18:00 în Sala Mare a Teatrului Național Vasile Alecsandri. Evenimentul va fi transmis în direct de către TVR Iaşi şi TVR+. Accesul la Gală se face doar pe bază de invitație.

Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit. Evenimentele vor fi transmise live (audio-video) pe site-ul Asociaţiei şi pagina de Facebook. Înregistrările vor fi disponibile pe canalul de YouTube al Asociaţiei Iubire şi Încredere.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută