Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Școală de vară la UAIC

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Școală de vară la UAIC Share Școală de vară la UAIC


În perioada 10-24 iulie 2017, Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează  Școala de vară  „Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! – VINOlaUAIC!”,  dedicată unui număr de 50 elevi din clasele terminale de la liceele cu performanțe scăzute din țară ( lista liceelor eligibile) și care aparțin unor grupuri dezavantajate socio-economic (venituri scăzute, rezidență în mediul rural etc).

Pe parcursul a două săptămâni, elevii vor participa la diverse activități, cum ar fi: prezentarea ofertei educaționale și a facilităților oferite de UAIC studenților, participarea la cursuri și seminarii, activități de consiliere profesională și orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice. De asemenea, elevii vor avea posibilitatea de a participa la activități recreativ – sportive (jocuri de echipă, proiecții de film, concerte folk)  sau diverse evenimente culturale, dar și de a descoperi obiectivele turistice ale Iașului în cadrul unor vizite ghidate.

Pentru a participa la această școala de vară, elevii trebuie să completeze până pe data de 7 iulie 2017 formularul online de mai jos.

Elevii participanți vor beneficia constant de sprijinul personalului academic, reprezentanților asociațiilor studențești și al studenților voluntari, astfel încât să trăiască o autentică experiență studențească care să-i stimuleze să urmeze studiile universitare.

Școala de vară este organizată în cadrul Schemei de Granturi pentru Universități, finanțată prin Proiectul privind învățământul secundar (ROSE).

Proiectul  are ca obiectiv principal îndrumarea școlară și profesională a 200 de elevi de liceu din clasele terminale (8 grupe a câte 25 elevi fiecare) aflați în situații de risc, prin organizarea de programe de vară anuale (în iunie-iulie), în perioada 2017-2019.

Prin organizarea acestui program se urmărește familiarizarea elevilor cu mediul academic și îmbunătățirea procesului de tranziție de la învățământul liceal la cel universitar.

Participarea la această Școală de Vară este gratuită, cazarea, masa și transportul fiind asigurate de organizator. Formularul de înscriere este disponibil la http://www.uaic.ro/vinolauaic/.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută