Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Recenzie pe bune | Zexe Zahana

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recenzie pe bune | Zexe Zahana Share Recenzie pe bune | Zexe Zahana


Restaurante București

Zile și Nopți a realizat recenzia sub anonimat și a achitat integral nota de plată.

Zexe Zahana – Boierie-n farfurie

Unul dintre numele care intervin, probabil, în orice discuție serioasă despre restaurantele bucueștene care nu trebuie ratate sub nicio formă este Zexe. Parte a unui grup care cuprinde două zahanale și o braserie, toate faimoase, restaurantul de pe Icoanei este epicentrul amatorilor de bucătărie românească boierească. Nu este chiar cel mai ieftin restaurant bun, experiența merită din plin efortul. Aperitive tradiționale numai bune de impresionat oaspeții străini (am dus acolo americani care au devorat zacusca, vinetele și brânza de burduf cu ceapă, dar și fuduliile), cărnuri din ograda proprie numai bune de pus pe grătar, vinuri alese, ciorbe foarte gustoase și deserturi speciale.

Printre cele mai bune feluri gustate de-a lungul vremii se numără sarmalele din piept de gâscă în foi de viță (adevărată vedetă a bucătăriei interbelice), jumările de somn (da, chiar există!) și zacusca boierească cu hribi. De data aceasta am comandat chestii mai ușoare, potrivite cu căldura de afară. Cartofi evantai copți și îndesați într-un excelent sos de ceapă verde (cremos și cu un efect de împrospătare generos), după care am dat iama într-o porție de crap prăjit (fript, după cum scrie în meniu) cu ardei iute, mujdei și celebra mămăligă făcută după rețeta bunicii. O să mă abțin de la alte comentarii, spunând doar atât – dacă cei care blamează crapul prin țările civilizate ar mânca așa ceva, în mod cert și-ar schimba radical opinia. Dacă vedeți pe undeva marca Zexe și aveți ceva arginți prin buzunare, intrați cu încredere.

Zexe Zahana Icoanei se află la intersecția dintre Icoanei, Leonida și Domnița Ruxandra, în una dintre cele mai vechi zone de case din București.

Decorul este reușit, mai ales dacă prindeți loc în curtea interioară, tacâmurile arătoase și personalul foarte bine pregătit. 

Cătălin Toader

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută