Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXVII)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXVII) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXVII)


Cu puțin înainte de-a zecea, viața îmi era mută și dreaptă ca a unui șurub din Grădina Zoologică. Cum paznicii animalelor care eram erau taică-miu și maică-mea, puteam paria că nimic interesant sau neobișnuit nu mi se va întâmpla vreodată. Aveam s-ajung la pensie senin, prăfuit, netulburat. Noroc cu organismul că arunca în prostie cărbuni. Drept urmare până și-ai mei s-or fi simțit la un moment dat înghesuiți. Așa că mi-au mai lungit lesa. Și-n vara aia m-am trezit praștie într-o tabără. Năvodari. Unde, mi s-au întâmplat trei lucruri, dintre care două foarte importante. Ei da, unu-i albastru. Celălalt, roșu.

Cu care ziceți să încep? Nu, ați zbârcit. Fiindcă am să încep cu ăl mai nesemnificativ – care, succint și scandalos, ar suna cam așa: Nu am reușit să mă reîntorc flăcău la mama. Cel mai puțin important dintre cele principale, ar fi că mi-am belit zile întregi și pentru prima oară ochii la ceva nemăsurabil de mare. Și, în fine, primul și cel mai important dintre toate, este că, în urma consumării celui mai secundar dintre toate trei, m-am sudat la toartă cu Finlandezu. Care nu era deloc finlandez, ci din Bârlad. Ca să pricepeți esențialul dintr-o singură mușcătură, în loc să dați colțul nereușind să parcurgeți ditai cărămidoiul de roman ce s-ar putea scrie despre personaj, n-am să zic decât că visul pidosnic al oricărui organ cu gândul la stele pe epoleți era Finlandezu.

Paul Vinicius – „Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută