Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a douăzeci și treia noapte

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a douăzeci și treia noapte Share Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a douăzeci și treia noapte


Așa cum pofta vine mâncând și muzica te trage tot la muzică. La muzică de același nivel calitativ. Așa s-a și exprimat Motanul Încălțat în timp ce-și ascuțea sabia: “Dacă muzică nu e, nimic nu e, nici măcar șoareci”. Și-au luat-o în jos pe Lipscani. Peste tot erau radiouri din care se revărsau în stradă ba Metallica, ba Angela Similea, ba Tool. Apropiindu-se de ARCUB ceva s-a schimbat, era jazz și încă de bine. S-au uitat la afiș: Trupa româno- braziliană The Comforter, formată din Dan Mitrofan, chitară, compoziție, Cătălin Milea, sax, Michael Acker, bass și Matheus Jardim din Brazilia, baterie. Șherezada a zis veselă: Pe Acker îl știu bine din Vama Veche, e o garanție, și au intrat.

Grupul crede că oricât de distorsionată și bolnavă ar fi lumea, există în ea o parte neafectată și intactă care le spune pe un ton blând și discret că totul e okei, ceea ce nu se întâmplă des, dar atunci când se întâmplă totul transpare ca ireal, ca un teatru absurd și forțat care încetează doar ca să facă loc confortului, bucuriei și împăcării. Prin analogie, la The Comforter poate fi vorba de o împăcare a mai multor laturi și etape muzicale personale, de la jazz, la pop rock, metal, muzică renascentistă, experimental, alternativ, punk, dark care lasă în timp amprente.

Denis Dinulescu

Prin anii 80 ai secolului trecut l-am cunoscut pe Mircea Horia Simionescu. Ne-am împrietenit și, la o fasole bătută la el la Pucioasa, mi-a spus: Scrie, că tu n-o faci degeaba. Așa fac.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută