Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Carte | Reconstituiri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Carte | Reconstituiri Share Carte | Reconstituiri


Cartea despre viața actriței Ileana Popovici este ca o conversație la cafea. Pur și simplu, citești și parcă o auzi pe Ileana, cu „vocea-i zâmbitoare”, cum te umple de povești, fie că-s din televiziune, fie că-s din muzică, de acasă, de la Buturugeni, din Basarabia sau din Italia însorită și caldă.

Reconstituiri cu Ileana Popovici a apărut dintr-o dorință de suflet: actrița și-a redescoperit nepoata din Basarabia, după o viață, pe Radmila, căreia trebuia să-i facă cunoscută viața ei și toate întâmplările. Și cum o viață nu-ncape într-o întâlnire, mai multe întâlniri s-au transformat într-o carte plină de amintiri, de emoții, imagini, oameni și locuri.

Cartea m-a invitat să intru frumos în viața Ilenei Popovici, să-mi doresc să o fi cunoscut mai demult, să-mi doresc să iau exemplul ei în ceea ce privește gesturile pe care le-a făcut față de anumiți copii, pentru care viața n-a fost roz deloc.

Cartea are și fotografii, care întregesc atmosfera, pentru că apar personajele vieții actriței, oamenii cu care a lucrat, a jucat, a creat, a prezentat sau pe care i-a iubit. Puțini știu că Ileana Popovici a fost, în tinerețe, curtată și iubită regizori, dintre cei mai cunoscuți, printre care Dan Pița sau Sergiu Nicolaescu. Aceștia apar în carte, în răspunsurile sale, la întrebările adresate cu degajare de Radmila Popovici.

Dincolo de destăinuiri, de amintiri și imagini ale tinereții, cartea face un traseu al unei vieți bune de trăit, iar Ileana Popovici poate fi cu ușurință un model pentru noua generație.

Reconstituiri cu Ileana Popovici, de Radmila Popovici, Adenium, Iași, 2017

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută