Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Alina Cojocaru | Reculul emoţiilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alina Cojocaru | Reculul emoţiilor Share Alina Cojocaru | Reculul emoţiilor


Cu toţii suntem capabili de emoţii multiple ce generează o serie de comportamente pe care nu vrem să le controlăm. Îngrijorător e când rezultatul reacţiilor interioare e negativ în exterior.

Mai pe scurt, mă întreb deseori de ce avem atât de multe păreri negative faţă de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru? Am uneori senzaţia că nimic nu e bun, mulţumitor sau demn de aprecierea noastră. Probabil aroganţa supremă e că suntem creaţia desăvârşită şi atunci e normal să merităm şi să ni se dea. Este o poveste în acest sens pe care, indiferent de orientarea spirituală (credem sau nu în fabule/pilde/povești cu morală), o ştim în detaliu. Cică era odată într-un sat un om grozav de leneş; de leneş ce era, nici îmbucătura din gură nu şi-o mestecă. Nici măcar pus în situaţia extremă, el nu se dezice de ceea ce îl caracterizează pentru simplul motiv că ar fi prea mult efort. Dar e aplicabil în zilele noastre cu tot felul de conotaţii şi încadrări în situaţii diverse. Cea mai vizbilă e capacitatea noastră de a vorbi de pe margine şi de a critica fără să facem mai bine sau să contribum constructiv cu ceva.

Poate într-o zi vom învaţa să fim altfel sau poate vom avea capacitatea să ne  singuri posmagii astfel încât să iasă perfecţi, desăvârşiţi şi demni de admiraţia noastră.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută