Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Lucrări noi la Sibiu International Street Art Festival!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lucrări noi la Sibiu International Street Art Festival! Share Lucrări noi la Sibiu International Street Art Festival!


Ediția din acest an a Sibiu International Street Art Festival aduce în orașul nostru 27 de artiști români și internaționali care vor revitaliza primul tur de artă stradală din România.

Acesta include acum 31 de picturi murale pe 11 școli din cartierele Sibiului, numărul lor urmând să crească semnificativ în zilele următoare.

Turul de artă stradală din Sibiu atrage anual turiști din România și din străinătate. El porneste de la ”Ziarul Orizontal” de pe zidul Teatrului Național ”Radu Stanca”, semnat Dan Perjovschi, si cuprinde, printre altele, creațiile de pe Școala gimnazială nr. 20 semnate de artiștii CY, Lucia Praporgescu, Dandu AlexanDRU, picturile de pe Școala ”Regele Ferdinand” realizate de Pisica pătrată și HomeboylDJ sau creațiile realizate de Kitră și Pren pe zidurile Școlii gimnaziale ”Radu Sălăjan”. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase.

În perioada 3-9 iulie numărul obiectivelor ce pot fi vizitate va crește considerabil. Dintre zecile de artiști străini bine cotați care și-au dorit să își aducă aportul la ridicarea nivelului estetic al acestor locații, au fost aleși Urka din Italia, Wasp Elder din UK și Camilo din Portugalia, care revine după lucrarea realizată anul trecut pe fațada Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Artiști din Sibiu

În line-up-ul festivalului își fac însă loc și doi artiști sibieni. Ocu, pe numele ei „de stradă”, locuiește la Cluj, dar revine la Sibiu unde va realiza un mural alături de Kero. Un alt artist care trăiește și creează în Sibiu este  Ștefan Radu Crețu care va realiza o instalatie.

Evenimente diverse

În paralel vor avea loc numeroase alte evenimente adiacente. Piața Huet – zona 0 a festivalului, devine epicentrul street art-ului, fiind locul de întâlnire al iubitorilor și pasionaților de artă. Tot aici va concerta și trupa Șuie Paparude.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută