Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis! Share Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis!


Vara e deja aici, așa că ar fi cazul să-ți pui la punct planurile de concediu. Temperaturile ridicate fac ca așteptarea să fie și mai grea și vacanța tot mai râvnită. Dacă vrei să descoperi bucăți de paradis unde să poți sta la soare, să simți nisipul fin sub picioare și să înoți în cele mai cristaline ape, Europa îți satisface orice capriciu. Nu te-ai hotărât încă unde să mergi la mare în vacanța de vară? Îți oferim noi top 5 sugestii de plaje pentru un concediu de neuitat.

 

Descoperă Plaja Corbu, România

Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis!

Tendința actuală este de a ne îndrepta către locuri neştiute, unde putem avea parte de liniştea mult visată. La doar 8 kilometri nord de stațiunea de fițe Mamaia se află cea mai sălbatică plajă de la Marea Neagră: nisip fin pe alocuri amestecat cu scoici și cochilii de melci marini, apă limpede la mal, deloc adâncă, plajă foarte lată și mult, mult soare. Pe scurt, Plaja Corbu, un tărâm al păcii și al serenității. Plaja Corbu, lungă de 20 km, este inclusă în Rezervația Deltei Dunării.

Plaja și Golful Bolata, Bulgaria

Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis!

Drumul din Vama Veche până aici nu durează mai mult de 30 de minute. Odată ajuns, vei descoperi una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Golfulețul nu are plaja mai mare de 200-300 de metri, iar apa este în permanență mai caldă. Dacă vrei să-ți faci o idee mai bună asupra locului, poți urca la far. Plaja este flancată de dealuri stâncoase înalte de vreo 50 de metri. Locația este ideală pentru o zi de relaxare departe de terasele aglomerate, muzica zgomotoasă și agitația specifică stațiunilor-vedetă de pe litoralul Mării Negre.

Plaja Navagio, Grecia

Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis!

De departe cel mai pitoresc loc de pe insula Zakynthos este Plaja Navagio, considerată drept cea mai frumoasă din Grecia, ”un colț de paradis terestru”. Plaja pare mai degrabă o frântură de rai, izolată de restul civilizației de stânci uriașe de calcar, astfel încât e accesibilă doar cu barca. Numele i se trage de la epava unui vas eșuat pe țărm în urmă cu câteva decenii, a cărui siluetă răsare și-n prezent din nisipurile aurii. Aici îți poți petrece tot timpul lenevind pe nisipul fin și poți face baie nestingherit în apele perfect albastre.

Plajele din Algarve, Portugalia

Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis!

Pentru doi ani la rând, Algarve a fost aleasă la World Travel Awards, supranumite Oscarurile turismului, cea mai bună destinație pentru plajă din Europa. O vacanță în Algarve înseamnă peisaje incredibile și plaje fără sfârșit, nisip auriu și valuri jucăușe, soare neîntrerupt și ocean cât vezi cu ochii, peșteri marine și piscine naturale. Praia de Albandeira e una dintre cele mai frumoase, găzduiește numeroase golfuri mici și golfuri gravate în stânci calcaroase galbene.

Plaja Goloritze, Italia

Unde mergem la mare vara aceasta? Top 5 plaje pentru un concediu de vis!

Plaja Goloritze, aflată la baza unui canion pe coasta nord-estică a Sardiniei, este una dintre cele mai frumoase plaje din Italia, atât de frumoasă încât a fost trecută pe patrimoniul UNESCO. Aici apa este incredibil de albastră, nisipul fin și alb, iar plajele sunt flancate de stânci semețe de calcar. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care plaja Goloritze atrage un număr impresionant de turiști din toate colțurile lumii în fiecare an.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută