Rețetă oferită de Beneka.
Humus-ul, sau hoummus-ul, sau houmous-ul, sau oricum l-ai scrie, e unul dintre preparatele care te tentează de fiecare dată când citești un meniu și pe care juri că „o să ți-l faci și tu acasă”. După care nu îți faci niciodată, pentru că ți-e lene… Dar să știi că nu implică atât de mult efort. De exemplu dacă fierbi mai mult năut odată și pui o parte la congelator, deja efortul e făcut pe jumătate pentru tura următoare. Și chiar nu se compară gustul cu cel din magazine, sau cel puțin așa susține fiecare persoană care și-a făcut curaj să își facă propriul hoummus.
Ingrediente pentru 4 porții:
– 500g năut fiert
– 120g semințe de susan
– zeama de la ½ lămâie
– 1 legătură de pătrunjel verde
– 3 linguri ulei măsline
– sare, piper, după gust
Preparare:
E foarte simplu de preparat, dar trebuie să ai blender și râșniță de cafea. Dacă nu ai, merită să împrumuți sau să îți cumperi. Cum procedăm?… Coacem susanul într-o tigaie antiaderentă aproximativ 3 minute, la foc mic și cu ochii pe el, că se arde repede. Năutul fiert îl dăm la blender, împreună cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, o jumătate din legătura de pătrunjel, sare și piper după gust. Restul pătrunjelului îl tocăm mărunt. Susanul copt îl dăm pe râșnița de cafea și îl facem pulbere. Amestecăm năutul condimentat, cu susanul proaspăt râșnit și cu pătrunjelul tocat și apoi nimic nu ne mai poate opri din ospăț… Poftă îndestulătoare.
➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition