Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Piața Mare, Piața Mică și mai ce?” de Răzvan Sădean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Piața Mare, Piața Mică și mai ce?” de Răzvan Sădean Share ”Piața Mare, Piața Mică și mai ce?” de Răzvan Sădean


Începem să ne revenim cu pași mici din amețeala organizatorică și lipsa de structură proprii începutului capitalismului în România.

Sibiul își regăsește și el spiritul concurențial, diversitatea care pune în prim plan valoarea și calitatea. Spun că își regăsește acest spirit pentru că acum mai bine de 150 de ani, aici au existat întreprinderi, afaceri și business-uri private cu precădere ale saxonilor transilvăneni. Chiar dacă produsele românilor, în special a celor din mărginimea Sibiului, se regăseau pe piața din oraș, dimensiunea și eficiența lor era lipsită de amploare.

Cred că locuitorii Sibiului simt nevoia unei mai mari diversități de produse, atât culinare, cât și culturale, care să se alăture concernelor mari și brandurile cunoscute la nivel internațional.

Scara la care se află Sibiul permite legătura mai directă, mai intimă a comunității cu producătorul. Încercări sunt, unele chiar de succes, însă în lipsa unei susțineri atente si a unei infrastructuri rămân o raritate sau o ”încropeală” tipic românească. Mă gândesc aici la piața bio din curtea liceului Brukenthal sau la Piața Volantă Transilvania.

În curând ne vom bucura cu toții de diversitatea de produs mult dorită și, în plus de asta, de un nou loc de socializare care include cafenele, restaurante și chiar platforme dedicate muzicii și artei în general. E vorba de Habermann Markt, o antepriză de amploare și ambițioasă pe locul cunoscut drept fosta Manuntanță, unde a funcționat vechea Brutărie pe Aburi Dobrun.

Ne revenim sau ne normalizăm, atâta timp cât în momentul de față ne trăim existența de loisir și experiențele culinare aproape exclusiv în cele două piețe arhicunoscute ale urbei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută