Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Bistro 1568

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bistro 1568 Share Bistro 1568


Povestea Bistroului 1568 s-a inspirat din trei elemente: anul 1568, caracterul multicultural al Transilvaniei și locația într-o clădire istorică. Anul 1568 marchează „Edictul din Turda”, primul decret de libertate religioasă din istoria modernă a Europei. Această hotărâre proclemează libertatea conștiintei și a toleranței religioase pentru cetățenii Transilvaniei. Bogăția culturală oferită de români, maghiari, sași, evrei și armeni aduc o experiența unică a gusturilor. Această diversitate constituie o bază culinară solidă și dă drumul imaginației în lumea gastronomică. Istoria locației contribuie de asemenea la poveste. Clădirea prezintă elemente gotice rar întâlnite la casele din Cluj-Napoca. Motivele clădirii, poarta principală cu boltă sunt asemănătoare Casei Matei Corvin. Casa a avut de-alungul timpului mai mulți proprietari, fiecare dintre ei efectuând schimbări care au contribuit la aspectul de astăzi. Azi clădirea este proprietatea Bisericii Unitariene.

Așa s-a creat bucătăria transilvăneană reinventată, contemporanizată: o interpretare reînnoită, o întoarcere modernă la rădăcinile vechi, unde gusturile deja cunoscute sunt puse într-un context nou.

 

B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 14

0757 022 536

www.facebook.com/1568Bistro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.