Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

RomânIA Autentică

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii RomânIA Autentică Share RomânIA Autentică


Ieșenii care vor participa sâmbătă, 24 iunie, la manifestările organizate în fața Palatului Culturii și pe pietonalul Ștefan cel Mare, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului „RomânIA Autentică”, vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun spre și de la locul evenimentelor. Compania de Transport Public (CTP) Iași se alătură astfel Primăriei Municipiului Iași și celorlalți parteneri în eforturile de conștientizare asupra importanței portului și obiceiurilor populare românești și de introducere a iei în patrimoniul UNESCO.

Astfel, începând de joi, 22 iunie, până sâmbătă, 24 iunie, de la următoarele tonete CTP, marcate prin afișele aferente Festivalului (cu „Sărbătoarea Iei”), pot fi luate tichete speciale de călătorie comandate de municipalitatea ieșeană: Bicaz, Familial, Sg. Gr. Ioan, Universitate, Tg. Cucu, Piața Unirii, Mircea cel Bătrân, Dr. Savini, Frigorifer, Pod Nicolina, T. Vladimirescu, Țesătura, Piața Nicolina, Pod Metalurgie, Bloc Carmen, Bis. Înălțarea Domnului, Teatrul Național, Moara 1 Mai Păcurari, Podu Roș, Gară. Aceste tichete vor fi valabile pe mijloacele de transport ale CTP doar sâmbătă, 24 iunie, și doar dacă deținătorii sunt îmbrăcați în ie, potrivit scopului principal al Festivalului „RomânIA  Autentică”, acela de a aduce laolaltă cât mai multe persoane îmbrăcate în acest fel. De asemenea, reprezentanții CTP vor împărți astfel de tichete și ieșenilor care au ajuns deja la evenimentele de sâmbătă, 24 iunie, astfel încât aceștia să le poată folosi la întoarcerea acasă. În situația în care în cursul zilei de sâmbătă, 24 iunie, în mijloacele de transport li se vor solicita la control biletele sau abonamentele de călătorie, participanții la Festival trebuie doar să poarte o ie și să prezinte tichetul special.

Având în vedere manifestările anunțate, Compania de Transport Public Iaşi informează publicul călător că, în data de 24 iunie 2017, între orele 13:00 – 23:00, în sistemul de transport public se vor produce următoarele modificări:

  • tramvaiele traseelor 1 şi 13 vor circula deviat prin Tudor Vladimirescu, parcursul acestora urmând a fi: Copou – Tudor Vladimirescu – Tătăraşi – Copou, respectiv Copou – Tătăraşi – Tudor Vladimirescu – Copou;
  • traseul de tramvai 8 va fi suspendat;
  • pe traseul 9, tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze, parcursul rămânând neschimbat;
  • vor fi introduse tramvaie pe ruta Târgu Cucu – Copou;
  • programul de circulaţie al mijloacelor de transport se va prelungi, ultimele plecări de la capetele de linie fiind la ora 23:30.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.