Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXVI)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXVI) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXVI)


Hai, vino, e mai dulce aici – a spus zâmbindu-mi, în timp ce continua să se unduiască. O pereche de difuzoare așezate de o parte și de alta a șemineului făceau ca locul în care se afla să fie un fel de rai, mi-am închipuit eu. Văzând că ezit, mi-a prins mâna și m-a ridicat de pe canapea. Hai, vino, a murmurat, trăgândumă de tricou mai aproape de pieptul ei, încolăcindu-mi gâtul. Sunt topită după piesa asta, a oftat, coborându-și un braţ și lipindu-mi mijlocul de trupul ei. Capul îmi vâjâia ameţit, respirând o amestecătură de șampon și fum când degetele ei mi-au găsit pieptul și m-a întrebat: Știi piesa asta, nu? Poftim? – am îngăimat. Știi piesa? – și și-a dat
capul pe spate iar ochii ei au prins exact lumina potrivită ca să
strălucească.

Nu prea cred, am răspuns, clătinând din cap. Este Keep the Streets Empty for Me a lui Fever Ray. Întotdeauna mi-am dorit să fiu îngropată pe acest cântec. Ceee? – m-am holbat și m-am și trezit cu desăvârșire. Dar, nicio reacţie. S-a dezlipit de mine și s-a așezat pe canapea. S-a aplecat peste măsuţă spre pachetul de ţigări, și-a aprins una. Nimic, a expirat, însă de câte ori o ascult îmi provoacă un acut sentiment de nesiguranţă. Mă face să vreau să fiu îngropată. O vreme am rămas mut. Este, da…este un cântec interesant, am zis după un timp. Mă bucur că-ţi place, a zis. Iar acum semăna teribil cu bunică-sa, cea din fotografie.

Paul Vinicius – „Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei”

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.