Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Luna de miere – Andreea Ionescu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Luna de miere – Andreea Ionescu Share Luna de miere – Andreea Ionescu


Pentru că se apropie vacanța, aș dori să vă povestesc câte ceva despre luna de miere. O lună de miere mai atipică.

N-am să vă vorbesc despre plaje însorite cu nisipuri aurii. Cu toate că majoritatea tinerilor proaspăt căsătoriți visează la astfel de vacanțe romantice. Există totuși o altă categorie de proaspăt căsătoriți pentru care zumzetul orașelor, arhitecturile impozante sau poate chiar bucătăriile locale reprezintă marea provocare.

Așadar, dacă te-ai regăsit printre rândurile de mai sus te invit să citești câteva rânduri care poate te vor ajuta să găsești destinația perfectă.

Am folosesc un clișeu de această dată și am să vă recomand ca primă destinație Parisul. Fetele visează de mici să împartă un sărut cu “Făt -Frumos” sub turnul Effel, după o plimbare romantică pe Champs-Élysées.

Parisul vă poate oferi experiențe culinare nesfârșite: patiserie de cea mai bună calitate și deserturi deosebite. Nu trebuie să ratați macarons (aceste “pricomigdale” colorate în jurul cărora s-a creat o adevarată religie). Brânzeturile franțuzești vor satisface papilele gustative chiar și celor mai pretențioși dintre voi.

Dacă iubiți arhitectura, clădirile medievale şi străzile din marmură care se sfârșesc în marea străjuită păduri de un verde viu, alegeți Dubrovnik. Orașul este învăluit de un aer de poveste, desprins parcă din peliculele de pe marile ecrane. Știați că în Dubrovnik s-a filmat o parte din serialul Game of Thrones? Dragilor, capitala celor Șapte regate, Kings Landing, își deschide porțile doar pentru voi.

Londra

Nu pare o destinatie romantică, însă nu poate lipsi de pe listă. Aș alege să revizitez această capitală oricând. O cină romantică pe malul Tamisei este tot ceea ce poți visa într-o seară toridă de vară. Londra este un paradis culinar, în opinia mea. Mulți m-ar contrazice. Cu toate că englezii nu au neapărat o bucătărie extraordinară, aici ți se oferă posibilități nemărginite. Poți gusta cele mai bune paste pe care le-ai gustat vreodată într-unul din restaurantele cu specific italienesc.

Dacă ești amator de mâncare asiatică poți poposi într-o locație tailandeză unde te așteaptă oricând preparate proaspete.

Paella? Si senior! Restaurantele cu specific spaniol te așteaptă să le calci pragul, pentru o porție de paella.

Nu poți părăsi Londra fără să guști măcar din faimosul English breakfast!!

Nota personală: Dacă regret ceva e acest lucru…Am vizitat Londra și n-am apucat să gust acest preparat. Trebuie sa ma reintorc!

Din punct de vedere architectural, Londra vă oferă posibilitatea de a vizita toate obiectivele turistice despre care ați învățat la orele de limba engleză: London Eye, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Tower Bridge…pe celelalte vă las să le desoperiți singuri.

Până data viitoare iubiți și lăsați-vă iubiți!

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.