Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Editorial | Muzici și întâmplări nouveau

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial | Muzici și întâmplări nouveau Share Editorial | Muzici și întâmplări nouveau


Se dau – un club cool, o trupă de organizatori cool și o mulțime de muzicieni cool, din zona jazz & Co., care se produc pe scena primului cu ajutorul celor din grupul secund. Chimia funcționează și aici – se extrag din această ecuație toate conotațiile mai puțin fericite ale termenului cool și rămânem cu o întâmplare, cu o sumă de întâmplări reunite sub numele Jazz Nouveau. Nu este un nou curent muzical, ci o serie care se cristalizează din două în două săptămâni, lunea, întru deliciul celor care doresc să asiste la concerte de o sinceritate greu de găsit în alte cluburi. Locul de desfășurare este sala Berlin a clubului Control, indiscutabil epicentrul evenimentelor live din inima orașului, iar mințile și urechile care se ocupă de selecție și booking aparțin oamenilor de la Twin Arts.

Primăvara a fost plină de seri foarte speciale, ultima dintre ele chiar în ziua de luni ce tocmai a trecut. Binker & Moses, doi muzicieni foarte tineri și foarte talentați, au produs un recital absolut delicios, în care improvizația, temele clasice si ritmurile latino (abordate cu clasă, nu fusionul de coteț prezent pe toate gardurile cu pretenții de fițe) s-au trezit așezate la aceeași masă. Virtuozitatea a fost o constantă iar prospețimea și relaxarea emanate de cei doi muzicieni au fost contagioase. Jazz Nouveau ia o pauză până la toamnă, dar promite să dea iar iama în simțurile noastre odată cu tulburelul. 

" "

Cătălin Toader

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută